Orman Ve Su İşleri Bakanlığından Orman Köylülerine Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü orman köylüleri için çalışmalarına devam ediyor Hatay'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 9 milyon lira kredi desteği veren Bakanlık, İçel'de orman köylülerinin faydalanması amacıyla gelir getirici türlerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman köylüleri için çalışmalarına devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçel Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylülerinin faydalanması amacıyla gelir getirici türlerde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

2006 yılı iş programında toplam 8 bin 770 dekar alanda ceviz ve badem ağaçlandırması ile yabani zeytin aşılaması için çalışan ekipler, 3 bin 800 dekar alanda 45 bin 600 yabani zeytinin aşılamasını tamamladı.

Ceviz ve badem ağaçlandırmaları çerçevesinde çalışmalarını sürdüren teşkilat, bin 200 dekar araziyi ceviz ve badem türleriyle ağaçlandırdı. Böylece 5 bin dekar alanda faaliyetler tamamlanırken, geri kalan 3 bin 770 dekarlık alanda ağaçlandırma ve yabani zeytin aşılama çalışmaları en kısa sürede bitirilecek.

- Hatay'daki orman köylülerine 9 milyon lira katkı

Bakanlık tarafından Hatay'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 9 milyon lira kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Hatay'da da güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, fenni arıcılık ve kekik gibi konularda orman köylülerine 9 milyon lira kredi desteği sağladı.

Bin 621 aileye güneş enerjisi, 534 aileye süt sığırcılığı, 58 aileye süt koyunculuğu, 63 aileye fenni arıcılık, 9 aileye besi sığırcılığı ve 4 aileye kekikte olmak üzere toplam 2 bin 289 aileye 9 milyon lira tutarında kredi desteği verildi.

Bu yıl içinde Hatay'daki 700 aileye toplam 9 milyon 350 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

- Projeler çeşitlendirilerek devam edecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ormanları kırsal kalkınmanın anahtarı konumuna getirdiklerini ve orman köylüleri için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti.

Bakanlık olarak orman köylülerinin faydasına ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapıyoruz. Bölgeye göre ceviz, badem, zeytin gibi türlerde ağaçlandırma yaparak gelirini orman köylülerimize bırakıyoruz. Onlara ek istihdam alanları oluşturuyoruz. İçel bölgemizde de 2015-2019 yılları arasında 28 bin 270 dekar arazide yaklaşık 688 bin yabani zeytini aşılamış olacağız. Böylece orman köylülerimizin gelirini artıracağız.'

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA