Yalova Yabancı Yatırımcıların Gözdesi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaşanan terör olaylarına rağmen yabancı yatırımcının cazibe merkezi olmaktan çıkmayan tek ilinin Yalova olduğunu söyledi.

Yalova Yabancı Yatırımcıların Gözdesi
Salman, her gün 1-2 yabancı yatırımcının ilde yatırım yapmak için belediyeye geldiğini dile getirdi. Salman, "Yalova yabancı yatırımcıların gözdesi. Ülkemizde terör olayları bir çok ildeki yabancı yatırımcının temkinli adımlar atmasına sebep olsa da Yalova için bu geçerli değil. Yabancı yatırımcılar halen Yalova’ya büyük ilgi gösteriyorlar. Her ay 1-2 yabancı yatırımcı gelip ilimizde yatırım yapmak istediğini dile getiriyor. Yer alan Ortadoğu kökenli yatırımcı sayısı çok fazla. Geçtiğimiz gün Pakistan’dan bir yatırımcı gelip Yalova’da konut. yatırım yapmak istediğini söyledi.

Yabancılar Yalova’nın cazibe merkezi olduğunu görüyorlar. Bende buradan yabancı yatırımcılara Yalova’ya yatırım yapanın kazanacağını ve doğru tercihte bulunacaklarını dile getiriyorum. Yalova her açıdan ilgiyi üzerinde toplayan elit bir il. Deniz, yayla, şelale, tarih ne arıyorsanız hepsi var. Bu kadar küçük, fakat bu denli zenginliğin bir arada olduğu başka bir il yok. İşte bu potansiyellerde yabancı yatırımcı için Yalova’yı vazgeçilmez kılıyor" dedi.

Kaynak: İHA