Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi

Sümer Ortaokulu tarafından açılışı yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrenciler projelerini sergiledi.

Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi
Sümer Ortaokulu’nda öğrencilerin projelerine yer verildiği TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı öncesinde Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı öğrencilere konser verdi. Daha sonra açılışta konuşan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, öğrencilerin bilimsel çalışmalara katkı sağlamalarını istediklerini söyleyerek, tüm öğrencilerin Mazakaland’daki Bilim Merkezi’ni gezmelerini söyledi.

Duran, “Bütün okullarımızın öğrencilerinin Mazakaland’daki Bilim Merkezi’ni gezip kendi deneylerini bizzat yaparak bilimsel çalışmalara katkı sağlamasını düşünüyoruz. Bu okulumuza da faaliyetlerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyor, inşallah öğrencilerimizin üniversite hayatında birçok bilimsel çalışmalara imza atacağını düşünerek hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Mahmut Sami Çalışkan ise, her yıl geleneksel hale gelen fuarda öğrencilerin farklı projeler ortaya koymaya çalıştığını ifade ederek, “TUBİTAK Bilim Fuarı okulumuzda gelenekselleşti. Öğrenciler her sene yeni öğrendikleri projeleri ortaya koyuyorlar. Her yıl yapılan etkinlikte bir adım daha ileriye gidilerek farklı farklı projeler ortaya konulmaya çalışılıyor. Bu anlamda bize destek veren öğretmen, öğrenci ve velilerimize, herkese teşekkür ediyoruz. Buraya ziyarete gelen herkese de teşekkür ederiz. Etkinliğimiz gün boyu açık olacak” dedi.

Yapılan açılışın ardından öğrenciler, fuarı gezenlere projeleri hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA