Diyarbakırda Fetö/Pdy Operasyonunda Gözaltına Alınan 5 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
Diyarbakır’da önceki gün düzenlenen FETO/PDY operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahısların, ikametleri başta olmak üzere dernek ve iş yerlerinde yapılan aramada, usulsüz olarak topladıkları 10 milyon TL’nin ele geçirildiği öğrenildi.

Operasyonda, H.E., M.Ş.E., V.E., H.S. ve V.P. isimli 5 şüpheli gözaltına alındı. Şahıslar, emniyette bugün tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, şahısların ev, iş yeri ve yöneticisi oldukları Kimse Yok Mu Derneği’nde yapılan aramalarda, usulsüz olarak toplatıldığı belirlenen 10 milyon TL ile 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca şarjörü, 9 adet fişek, çok sayıda dijital meteryal, banka dekontları, farklı şahıslara ait çok sayıda kimlik fotokopisi, fotoğraflar, CV bilgileri, sağlık raporları, banka hesap dökümleri ve alacak verecek kayıtlarının tutulduğu ajandalar ele geçirildi.
