DSİ Heyeti Aksu Çayı İnşaatında İncelemede Bulundu

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindeki heyet, Aksu Çayında devam eden taşkın koruma inşaat alanlarında incelemede bulundu.

DSİ Heyeti Aksu Çayı İnşaatında İncelemede Bulundu
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ Genel Müdürlüğü Müfettişlerinden İsmail Hakkı Ertekin, Ayhan Taşkın, Müfettiş Yardımcısı Fuat Kazım Şener, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Aksu Çayında devam eden taşkın koruma inşaat alanlarında incelemede bulundular. DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindeki heyet işin seviyesi hakkında ilgililerden bilgi aldı.

İnceleme ve şantiye ziyareti sonrası açıklama yapan Bölge Müdürü Özgür, “ Aksu Çayı Islah çalışmalarımızda kazının yüzde 72’si, dolgunun yüzde 60’ı ve taş tahkimat işinin de yüzde 50’si tamamlanmıştır. İnşaatı devam eden işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 79’dur. 28 Köyün blok planları hazırlanmış olup, hazırlanan parselasyon planlarının 23 köyde 1. askı işlemleri tamamlanmış olup, bu 23 köyün 17’sinde 2. askı parselasyon planlarının askı aşaması bitmiştir. 5 mahallede ise 1. Askı parselasyon planları yapım aşamasındadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA