ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Acer'in Makedonya Ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Furkan Çako'nun davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere bu ülkeye gitti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Acer, beraberinde Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sani Demiri ve Merkez Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ile başkent Üsküp'te Bakan Çako ile bir araya geldi.

ÇOMÜ olarak gelecek dönemde Çanakkale'ye Balkanlar'dan daha fazla öğrenci çekmek arzusunda olduklarını ifade eden Acer, Çako'dan Makedonya’da yaşayan Türkler'in durumu, ülkedeki siyasi ve ekonomik gelişmeler ile ilgili bilgi aldı.

Bazı temaslar ve ziyaretler gerçekleştiren Acer, 'Üniversite olarak Balkanlar'da mevcut Osmanlı mirasının yükseköğretim anlamında desteklenmesine somut katkıda bulunmak istiyoruz. Tarihsel olarak da Çanakkale ile yakın ilişkili olan Balkan coğrafyasından üniversitemize daha fazla öğrenci çekebilme, oralarda bulunan akademisyenlere teknik destek sağlama arzusundayız. Yakın gelecekte Çanakkale ve üniversitemiz Balkanlar'dan gelen daha fazla sayıda öğrenci görebilecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA