Mantar Yetiştiriciliği Eğitiminde İlk Hasat Yapıldı

Tarımsal destekler kapsamında çiftçilere çeşitli eğitimler vermeye devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, mantar yetiştiriciliği eğitimlerinde bugüne kadar 23 ilçenin 34 mahallesinde bin 825 üreticiye eğitim verdi. Eğitimlerin tamamlanmasıyla ilk hasat Halkapınar’da yapıldı.

Mantar Yetiştiriciliği Eğitiminde İlk Hasat Yapıldı
Tarımsal eğitimlerine kültür mantarı yetiştiriciliği ile devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın kültür mantarı üretiminde söz sahibi olması amacıyla başlatılan eğitimleri 23 ilçede gerçekleştirdi. Eğitimin tamamlandığı Halkapınar’da Mantar Yetiştiriciliği Uygulama Aracı’nda kursiyerlerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, ilk mantar hasadını yaptı. Bilinçli, iyi ve verimli tarım uygulamaları için eğitimler verdiklerini belirten Ötegen, “Eğitimlerle birlikte uygulamalar da yapıyoruz. Hijyenik, kaliteli ve iyi üretimi böylelikle her alanda görmüş olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar da, “İlçemize getirilen bu hizmetten dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını dile getiren kursiyerler ise, “Bize ilk defa sertifikalı mantar kursu açtıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bize bir ekmek kapısı oldu” dediler.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan Mantar Yetiştiriciliği Uygulama Aracı’nda mantar topladı. Konya Büyükşehir Belediyesi, kültür mantarı yetiştiriciliği eğitimi ile bölge insanına alternatif iş imkanı sunarak meslek edinmeyi, bilgi ve becerilerinin artırılmasını, kırsaldan kente göçün önlenmesini amaçlıyor.
Kaynak: İHA