Serdivan'da 'Sardunya Çiçekleri' İsimli Tiyatro Sevenleriyle Buluştu

Serdivan Belediyesi, kültür sanat ekinlikleri kapsamında “Tiyatro Gürler” ekibinin sahnelediği “Sardunya Çiçekleri” adlı oyunu tiyatro severlerle buluşturdu.

Serdivan'da 'Sardunya Çiçekleri' İsimli Tiyatro Sevenleriyle Buluştu
Uyuşturucunun orta halli bir ailede aile bireylerinin hayatlarını ve hayallerini nasıl etkilediğini, sonunda bireylerin yaşadığı dramı anlatan oyun, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda sahne aldı.

Oyunculuğunun yanı sıra halen İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Müdür Yardımcılığı görevini de yürüten Ayşen İnci’nin yönettiği “Sardunya Çiçekleri” adlı oyunla ilgili İnci verdiği bilgilerde, “Çağımızın en korkunç illeti, ailelerin korkulu rüyası, toplumların sosyal yarası uyuşturucu. Gün geçmiyor ki bu illetten canlarını kaybeden gençlerle ilgili haberler almayalım. Yeni yetişmekte olan gençlerdeki bu uyuşturucu alışkanlığı bütün toplumlar için büyük tehlike oluşturuyor. Bu tehlikenin senaryosu da, kişileri de, sonları da milliyetleri ne olursa olsun hiç değişmiyor. Kötü arkadaş çevreleri, kolay yoldan para kazanma hevesi, batağa saplanan gençler, parçalanan aileler, boşa giden emekler, yok olan hayatlar. ‘Sardunya Çiçekleri’ oyunu da bu yarayı, orta halli bir aile yaşamı ekseninde ele alıyor” dedi.

Oyunun finalinin bu batağa saplanan diğer insanların sonundan farklı olmadığını dile getiren İnci sözlerinin devamında, “Çalışmalarımız boyunca bu gerçeği abartmadan, duygu sömürüsüne başvurmadan, mesajımızı didaktik olarak vermekten kaçınarak yol aldık. Gerçekçi bir çalışma biçimi benimseyerek var olan bir sorunu teatralliği bozmadan işlemeye özen gösterdik. Zaten yeterince iç karartıcı ve yürek burkan bir konu olduğu için; fazla altını çizmeden, sade bir anlatımla sahneye koymaya özen gösterdik. Sosyal sorumluğu yüksek bu proje ile; seyircilerimiz, özellikle gençlerimize bir parça olsun ışık tutabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Kaynak: İHA