AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mezunları Derneği tarafından, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen iş hayatına ilk adım konulu panelde öğrencilerle buluştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu.
Ev sahipliğini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Alpay’ın yaptığı panele, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İş adamı Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı, Hasan Basri Bozkurt, üniversite öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Mehmet Erdoğan Panelde yaptığı konuşmada, “Saygınlık çok çalışarak ve emek vererek kazanılır” ifadelerine yer verdi. Erdoğan, eğitim-öğretim hayatımızın can damarları ve geleceğimizin toplum mimarları olacak şekilde çağın gerektirdiği donanıma sahip bireyler olarak öğrencilere kendilerini bilgi ve kültür birikimi ile donatmalarını, kendilerini geliştirmeye ve alanları ile ilgili yayınları okumaya devam etmelerini, derslerde uygulayarak ve deneyimleyerek, ezberden uzak teknikler kullanmalarını tavsiye etti. Gaziantep iş hayatından örnekler veren Erdoğan, "Bu bir başlangıçtır, hayatımız boyunca yapacağımız her işi iyi ve güzel yapma yönünde bir başlangıçtır. Geçtiği yerleri aydınlatacak insanlar, bilgili, kültürlü, mesleklerinde başarılı, herkesi sevecek kadar gönülleri geniş, kendisinden çok başkalarını düşünmeyi ve onların sorunlarını dert edinmeyi bilenlerdir’’ dedi.

Panelin soru-cevap bölümünde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gizem Kalkancı’nın Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a, mezuniyet sonrası istihdam konusunda TBMM’de neler yapıldığını sordu. Erdoğan, "Hükumetimiz gençlerimizin istihdamı noktasında gerek iş kur gerekse hibe ve kredi noktasında gerekli destekleri vermektedir" şeklinde konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, panele katılımlarından dolayı Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a ve panelistlere teşekkür ederek, plaketlerini verdi.
Kaynak: İHA