AK Parti Siirt Milletvekili Aktay'dan Umut Evleri'ne Ziyaret

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Umut Evlerini ziyaret etti.

AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Umut Evlerini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, 'Umut Evleri' hakkında AK Parti Siirt Milletvekili Aktay'a bilgi verdi.

Milletvekili Aktay, daha sonra evlerde kalan hastalarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Aktay, yaptığı açıklamada, devletin güçlü ve şefkatli yüzü her alanda olduğu gibi engellilerin sorunlarının çözümü konusunda da gösterildiğini söyledi.

Engelli bireylerin bu evlerde aile ortamına benzer bir yaşam sürdüreceklerini ifade eden Aktay, şöyle konuştu:

'Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik olarak yapılan değişiklikler gerçekten çok önemli. Engelli vatandaşlarımızın insanca bir yaşam sürdürerek, topluma uyum sağlamasına yönelik çalışmalardır. Bu çalışmalarda büyük bir başarı elde ediliyor. Umut evleri de, bu kapsamda gerçekleştirilen bir çalışmadır. Engelli vatandaşlarımız burada kendi aile ortamlarında gibi rahat bir yaşam sürdürecekler. Bütün bu çalışmalar, bize devletin şefkatli yüzünün her alanda vatandaşın yanında olduğunu gösteriyor.'

Aktay'a, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu da, eşlik etti.
Kaynak: AA