Bilim Festivali Bilimin Merkezinde Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Bilim Festivali başladı.

Bilim Festivali Bilimin Merkezinde Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Bilim Festivali kapılarını 6. kez ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olma özelliği taşıyan Konya Bilim Merkezi’nin açık otoparkında açılan ve 3 gün boyunca çeşitli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapacak festival yoğun katılımla başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, bayram yerini, bayram havasını andıran Bilim Festivalinin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konya’da bilim festivalinin gelenek haline geldiğine vurgu yapan Başkan Akyürek, “Konya Bilim Merkezi’nin inşaatına başlarken, Konya’nın bilim şehri olması, Konya’nın bilimin de merkezi olması hedefimizi ortaya koymuştuk. Konya’da 5 üniversitemizle, 500 bin ilk ve ortaokul öğrencimizle, genç nüfusumuzla, Bilim Merkezimizle Konya’yı geçmişteki bilim merkezi hüviyetine kavuşturma hedefini koymuştuk. Hamdolsun o doğrultuda ciddi mesafe aldık. Konya Bilim Merkezi tesadüfen yapılmış, tesadüfen kurulmuş bir bilim merkezi değildir. Türkiye’de belediyeler arasında, il belediyeleri arasında yapılan bir yarışmada proje birinciliği ve TÜBİTAK desteğini de alarak kurulmuş bir bilim merkezidir. Konya’nın geçmişinde, tarihinde ve ecdanının bilime yaptığı katkılardan bugüne yansımasının bir sonucudur. Konya ve bilim merkezimizin gelişimi devam edecektir. Bilim merkezimizin bugüne gelmesinde önemli rolü olan Ticaret Odamıza, Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, Konya Valiliğine, üniversitelerimize, bilhassa TÜBİTAK Başkan ve yetkililerine de şükranlarımı arz ediyorum. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi ile müşterek olarak buradaki gözlem kulesinde de bilimsel çalışmalara imza atacağız. Bilim merkezimiz Konyalıların, gençlerimizin, öğrencilerin, üniversitelerin hizmetinde. 13-14-15 Mayıs’ta 3 gün sürecek bu etkinlik için sabahtan akşama atölyelerimizle, gösterilerle, tiyatrolarla, planetaryumumuzla gözlem evimiz ile konferans salonumuzla, Göktürk uydusundan görüntülerle çocuk edebiyatı söyleşileri ile katılımcıların hizmetinde olacağız. Bu etkinliğe sadece Konya merkezden değil, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’den hatta Antalya’dan, Ankara’dan da katılımcılar var. Katılımlar devam edecek. Onlara da hoş geldiniz derken, Konya’mıza yakışan, Konya’nın tarihine, kültürüne, eski bir başkent olmasına yakışan bu etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışına Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve binlerce öğrenci ile bilim meraklılarının katıldığı Bilim Festivali’nde, 56 bilim çadırında 3 gün boyunca 96 etkinlik yapılacak.
Kaynak: İHA