Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Eskişehir'de Buluştu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Eskişehir’de buluştu. 6 ayda bir gerçekleştirilen meclis toplantısı için kente gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları, Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanları Eskişehir'de Buluştu
Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan, Kore Askeri Ataşesi Yongsık Pakk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, 81 vilayette derneği temsil eden şube başkanları ve eşleri katıldı.

Derneğin Türkiye genelinde yaptığı güzel faaliyetlerden bahseden Vali Tuna, yemek esnasında yaptığı konuşmada, “Gazilerimizin yaşam standartlarını yükseltici faaliyetlerde bulunmak gibi ulvi bir gayeye hizmet eden Türkiye Muharip Gazi Derneğinin çok değerli yetkileri, bu sıcak ve samimi sofrada sizlerle bir arada olmaktan onur duyduğumu ifade eder, hepinizi en kalbi hislerle selamlarım. Türkiye’nin her köşesinden birliğin, gönül buluşmasının şehri olan Eskişehirimize hoş geldiniz. Tarihe, milli gelenek ve göreneklere bağlılık, fedakarlık, dayanışma ve yardımlaşma hasletlerini güçlendirmek ve yüceltmek yolunda gerçekleştirdiği etkinliklerle aynı zamanda bir okul olan Türkiye Muharip Gazi Derneği’nin; ülkemizde gazi haklarının iyileştirilmesinde gösterdiği gayret takdire şayandır. Bugünümüzü; aziz şehitlerimize ve ülkemizin medarıiftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleri gazilerimize borçluyuz. Yarınlarımızı da; ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması için üstün fedakarlıklar göstererek canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş şehit ve gazilerimizin verdikleri onurlu mücadelelere borçlu kalacağımızın idrakindeyiz" dedi.

"ŞEHİT VE GAZİLERİN HAKKI ÖDENMEZ"

Terörle mücadele eden asker ve polislerin Çanakkale’deki gibi düşmanlara aynı cevabı vereceğini dile getiren Vali Tuna, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Bin yıl önce bu toprakların üstünden bizleri silmeyi nasıl arzu edenler olduysa yüz yıl önce de aynı gaye ile Çanakkale’ye saldırmış ve hemen ardından aziz vatanın her köşesini dönemin en güçlü ordularıyla, silahlarıyla, teknolojisiyle işgal etmiştir. Yine güzel ülkemizi, masum vatandaşımızı, askerimizi, polisimizi hedef alan terör, aynı menfur maksatlarla 35 yıldır ocakları söndürmektedir. Bugün terörle mücadele eden kahraman askerimiz, kahraman polisimiz, tıpkı bin yıl önce olduğu gibi, tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi düşmanlara aynı cevabı verecektir. Nitekim ‘iki güzelden biri’ olan şehitlik ve gazilik şerefine, izzetine ve ikramına nail olmayı en büyük makam olarak gören aziz milletimiz; bu değerlerine sahip çıktığı müddetçe varlığını koruyabilir. Kültürümüzde ve gönül dünyamızda bu kadar öneme sahip şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizle ilgili son yıllarda yasal düzenlemeler çerçevesinde ciddi iyileştirmeler hayata geçmiştir. Eskişehir Valiliği olarak şehit yakınları ve gazilerimizle bir arada olmak için bütün fırsatları değerlendiriyor, onlar için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yalnız şunu özellikle ifade etmek isterim ki; bütün bunları asla bir lütuf, bir ihsan olarak görmüyoruz, göremeyiz de. Bu kapsamda yaptığımız her şey sonsuz şükranlarımızın ve minnet duygularımızın sembolik bir ifadesidir. Ne yaparsak yapalım, ne kadar çalışırsak çalışalım; yine de bir şey yapabildik diyemeyiz. Şehit ve gazilerimizin hakkı ödenmez elbette. Bu noktada; gazilik makamına verilen değerin kurumsallaşmış hali olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin gazilerimiz arasında dayanışma ve birlik sağlayıcı etkinliklere imza attığına sevinerek şahit oluyoruz. Bu vesileyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne çalışmalarında başarılar diliyor; gazilerimize, mücadeleleri, fedakarlıkları sebebiyle samimi şükranlarımı sunuyorum.”

"TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"

Tüzük gereği altı ayda bir meclis toplantısını Türkiye’nin değişik illerinde yaptıklarını bildiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ise, bu vesileyle gazilerin ve eşlerinin birbirleri ile daha iyi tanıştıklarını kaydetti.

Kendilerini Eskişehir’de misafir eden başta Vali Güngör Azim Tuna başta olmak üzere herkese teşekkür eden Başkan Tandoğan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini sözlerinin sonuna ekleyerek, konuşmasını bitirdi.
Kaynak: İHA