Gençler Geleneklerine Sahip Çıkıyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğü yurtlarında verilmeye başlanan Geleneksel Türk Okçuluğu derslerinde yarışma heyecanı yaşandı.

Gençler Geleneklerine Sahip Çıkıyor
Tirzen Okçuluk Kulübü’nden eğitimciler eşliğinde, ilk olarak Atatürk Kız ve Hacı Bayram-ı Veli Erkek Yurtlarında kalan 100 öğrenciye ders verilmeye başlandı. Eğitimler sonunda finale kalan 10 öğrenci hem yarışmanın hem de Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmenin heyecanını yaşadılar.

SPOR SALONU “YA HAK” NİDALARIYLA İNLEDİ

Tüm hünerlerini sergileyen öğrenciler “Allah aşkına, Resulullah aşkına ve gaza niyetine” diyerek hedefleri vurdular.

Yarışmada erkeklerde Hacı Bayram-ı Veli Yurdundan Ahmet İnal, kızlarda ise Atatürk Yurdundan Nadire Avcı birinci oldu.

Öğrencilere madalya ve kupalarını veren KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu “KYK son yıllarda Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Sayın Müsteşarımız Faruk Özçelik’in de destekleriyle büyük bir dönüşüm içine girmiş, barınma kurumu olmanın yanı sıra adeta bir eğitim yuvası haline gelmiştir. Biz de Ankara İl Müdürlüğü olarak gençlerimize sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine destek olmanın yanı sıra manevi değerlerine ve geleneklerine sahip çıkan bir gençlik olmaları için destek olmaya çalışıyoruz. Genel Müdürümüz Sinan Aksu’ nun da desteği ile ata pusatımız ve Peygamber Efendimizin (SAV) sünneti olan okçuluk sporunu Yurtlarımızda yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA