Edirne Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Kılıç Açıklaması

'Taksi ve otobüs şoförleri periyodik takograf ve taksimetre muayenelerini yaptırmalıdır'.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, taksi ve otobüs şoförlerinin periyodik takograf ve taksimetre muayenelerini yaptırması gerektiğini bildirdi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, takograf ve taksimetre muayenelerinin 2 yılda bir yapıldığını söyledi.

Belgede yazan lastik ölçülerinin muayene sırasındaki ölçülerle aynı olması gerektiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

'Lastik büyütmek taksimetrede fazla ücret yazmasına neden oluyor. Bilhassa taksici arkadaşlarımızın her iki yılda bir muayene yaptırması gerekiyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne 46 lira 50 kuruş para yatırması gerekiyor. Bu konuda artık internet üzerinden mesaj atıyoruz. Bu muayeneyi yaptırmayan arkadaşımızın arabasının muayenesi istasyonunca yapılmıyor. Her iki yılda bir bunun yapılması gerekiyor. Bin 767 lira cezası var. Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden gelen arkadaşlar bu taksimetreleri ölçüyor. Tekerlek boyutuna göre ölçüm yapıyorlar. Bunun çıkış amacı eskiden geniş lastik takıldığında taksimetrenin çok yazmasından dolayı bu uygulama yapılıyor. Belgede yazan lastik boyutlarıyla muayenedeki boyutun aynı olması gerekiyor. Aynı olmadığı zaman muayeneden geçilemiyor, bir de ceza uygulanıyor. Taksi ve otobüs şoförleri periyodik takograf ve taksimetre muayenelerini yaptırmalıdır.'
Kaynak: AA