Antalya 2. Bilim Festivali Başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlediği Antalya 2. Bilim Festivali 12 Nisan’da Cam Piramit’te başlıyor. Festival 17 Nisan tarihinde sona erecek.

Festivalde sağlık alanındaki merak uyandırıcı gelişmelerin gözlemleneceği tıp stantlarının yanı sıra, gıda, makine, jeoloji mühendisliği dallarından ilginç uygulamaların yer aldığı fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimler etkinlikleri, sosyal bilim etkinlikleri ve akıl oyunları yer alacak.
Bilim Festivali’nde Antalya Oyuncak Müzesi atölyeler düzenlerken, Hayvanat Bahçesi’nden canlı hayvan ve yumurta örnekleri sergilenecek Antalya Büyükşehir İtfaiyesi de bir itfaiye aracı ile çocuklara yangın söndürme eğitimi verecek. Model uçak ve uçurtma atölyelerinin de olduğu festivalde, çocuklar kendi uçurtmalarını yapabilme becerisi kazanacak. “Antalya 1. Kimya Olimpiyatları” da festivali renklendirecek.
