Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası

TBMM İçişleri Komisyonunda AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin verdiği teklifler birleştirilerek görüşüldü Teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin yasa teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç başkanlığında toplanan komisyon, Kolluk Gözetim Komisyonu Tasarısı'nın ardından AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Naci Bostancı, Bülent Turan, Coşkun Çakır, İlknur İnceöz ve çok sayıda milletvekili, CHP'den Grup Başkanvekili Levent Gök ile MHP'den Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay'ın tekliflerini birleştirerek görüştü.

Komisyonun HDP'li üyeleri İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ve Celal Doğan da verdikleri önergeyle, teklifin komisyon gündemine alınmasını ve görüşülmesini destekledi.

Teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Teklif, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini içeriyor.

Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi, TBMM Genel Kurulunun gündeminde bulunan Torba Yasa Teklifi'nde yer alıyor. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 11 Nisan'da Şanlıurfa ziyaretine yetiştirilmesi amacıyla teklifin, ayrı bir düzenleme olarak yarın Genel Kurulda görüşüleceği belirtildi.
Kaynak: AA