Hava Sıcaklıkları Yükseldi Ürün Arttı

KUMSEKDER Başkanı Selehattin Okur: 'Üretimdeki tonaj arttı ama talepte bir değişiklik yok'.

Kumluca Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği (KUMSEKDER) Başkanı Selehattin Okur, havaların erken ısınmasından dolayı ürün artışı yaşandığını, bunun da fiyatları olumsuz etkilediğini söyledi.

Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, nisan ayının ilk günlerinde yaşanan hava sıcaklıklarının geçen yıllarda mayıs ayının ilk günlerinde yaşandığını ifade ederek, bunun da özellikle örtü altı sera üretiminde ürün fazlalığına neden olduğunu söyledi.

Yaşanan üretim fazlalığından piyasaların olumsuz etkilendiğini belirten Okur, 'Özellikle biber çeşitleri ve patlıcanda da ürün fazlalığı var. Üretimdeki tonaj arttı ama talepte bir değişiklik yok. Üreticilerimiz fiyatların daha aşağıya düşmesinden korktukları için ürünlerini hasat günü gelmeden hasat ediyorlar. Üreticilerimizden tek isteğimiz günü gelmeden ürünlerini toplamamalarıdır' dedi.

Okur, zaman zaman bu gibi dış etkenlerin sebze meyve piyasasında bazı olumsuz etkileri olabildiğini, ancak bunların panik yapmadan takip edilerek rahatlıkla aşılabileceğini kaydetti.
Kaynak: AA