Konya'da 6 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

Evinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama ve kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Evinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama ve kurtarma çalışmalarına muhtemel gelişmelere göre devam etmek üzere ara verildiği bildirildi.

İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan açıklamada, Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi'nden gelen kayıp ihbarıyla bölgeye hareket edildiği belirtildi.

Belkuyu, Dutlu, Avdan, Alan ve Apasaracık mahalleleri arazisi harita üzerinden bölgelere ayrılarak arama çalışmaları yapıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Arama kurtarma ve iz takip köpekleri de aramalara katıldı. Belkuyu Mahallesi'ndeki fosseptikler vidanjörle boşaltılıp, tüm tarım makineleri ve saman balyaları içleri kontrol edildi. Bölgede bulunan tüm su kuyuları, sarnıçlar ve mağara içleri teknik cihazlarla arandı. Bölge, havadan 3. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı helikopter ile arandı. Belkuyu Mahallesi'ne yakın bölgeden geçen Çarşamba Çayı ve devamındaki Apa Sulama Baraj Göleti, İçel Deniz Polisi tarafından su altı, Arama Kurtarma ekibince su üstü ve kıyılar arandı. Bugüne kadar yaklaşık 80 kilometrekarelik alan arandı. Yapılan tüm aramalara rağmen, kayıp olan Yasin Şahin'e ulaşılamadı. Akören Kaymakamlığı tarafından arama ve kurtarma çalışmalarına muhtemel gelişmelere göre devam etmek üzere ara verildi.'

Akören ilçesinde son olarak 4 Nisan Pazartesi günü evinin önünde oynarken görülen Yasin Şahin'den haber alamayan ailesi, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine çocuğun bulunması için aynı gün bölgede arama çalışmaları başlatıldı.
Kaynak: AA