İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali

Ulusal ve uluslararası kategoride 578 film başvurusu yapılan festivalin açılışına oyuncular Nuri Alço ve Ufuk Kaplan katıldı İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özbağ: 'Festivalin genç yeteneklerin sektöre kazandırılması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum'.

İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, bu yılki başvuru sayısı ve festivale gösterilen ilgiden mutlu olduklarını söyledi.

Bu tür etkinliklerin yapılmasını önemsediklerini vurgulayan Özbağ, 'Her ne kadar Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde bulunsa da Malatya kuzeyden güneye, doğudan batıya kavşak noktasında bulunan bir şehir.' dedi.

Özbağ, Malatya denilince akıllara kayısının geldiğini anımsatarak buna Uluslararası Kısa Film Yarışmasını da eklemek istediklerini dile getirdi.

Türk sinemasının önemli isimlerinin festivale katıldığını belirten Özbağ, şöyle devam etti:

'Festivalin, genç yeteneklerin piyasaya çıkarılarak sektöre kazandırılması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Karınca kararınca ödül olarak verdiğimiz sembolik rakamlar var ama bunun manevi değeri çok daha fazla. Festivalin üniversitemize, Malatya'ya, Türkiye'ye, dünyaya barışın, sükunetin gelmesi anlamında bir aracı olmasını temenni ediyorum. Festivale emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.'

- 'Rekor başvuru oldu'

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık da festivalin kentte ve Türkiye'deki sanatsal duyarlılığı artırmak amacıyla düzlendiğini söyledi.

Festivalin bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Işık, 'Festivalimize bu yıl rekor bir başvuru oldu. Bundan dolayı mutluyuz. Festivale ulusal kategoride 190, uluslararası kategoride ise 388 başvuru oldu. Bu, bizi çok mutlu etti. Festivale katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Festivalin ülkemiz ve kente katkı sağlamasını umut ediyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından film gösterimleri yapıldı.

Açılış törenine sinema oyuncuları Nuri Alço ve Ufuk Kaplan da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğunca düzenlenen festivalde en iyi kurmaca, en iyi belgesel ve en iyi deneysel filme 7 bin 500'er lira ödül verilecek.

Festival sürecince yabancı kısa film örnekleri gösterimi, söyleşi, panel ve atölye çalışmaları da düzenlenecek.

Festival, 29 Nisan'daki ödül töreniyle sona erecek.
Kaynak: AA