Gayrimenkul Etkinliği Ankara'da Yapıldı

UGİSAD Başkanı Daştan: (Merkez Bankasının faiz indirimi) Sadece gayrimenkule değil, bütün sektörlere bir canlılık getireceğini düşünüyorum. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'ye gelmesi için önemli bir fırsat olabilir' 'Artık dikey değil, yatay yapıların yapılması gerektiği düşüncesini destekliyoruz'

Uluslararası Girişimci İşadamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) Başkanı Demirhan Daştan, Merkez Bankasının faiz indiriminin gayrimenkul sektörüne canlılık getireceğini belirterek, 'Sadece bu sektörde değil, bütün sektörlere bir canlılık getireceğini düşünüyorum. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'ye gelmesi için önemli bir fırsat olabilir.' dedi.

UGİSAD ve Ticareti Geliştirme Merkezi (TGM) işbirliği ile gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlenen iş çevresini geliştirme etkinliği, Next Level AVM Konferans Merkezi'nde yapıldı.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların katıldığı etkinlikte konuşan UGİSAD Başkanı Daştan, başkentteki girişimcilerin artması ve Ankara'yı yabancı yatırımcılara tanıtmak için toplantının düzenlendiğini söyledi. Daştan, bu tür faaliyetleri sürekli yapacaklarını, bu sayede hem yatırımcıların hem de sektör oyuncularının daha sağlıklı ilişkiler kuracağını belirtti.

Gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Daştan, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artık dikey değil yatay yapıların yapılması gerektiği düşüncesini destekliyoruz. Bizim yapılarımızın kültürümüzü yansıtması lazım.' diye konuştu.

Merkez Bankasının faiz indiriminin gayrimenkul sektörüne canlılık getireceğine dikkati çeken Daştan, 'Sadece bu sektörde değil, bütün sektörlere bir canlılık getireceğini düşünüyorum. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'ye gelmesi için önemli bir fırsat olabilir.' ifadesini kullandı.

Etkinlikte gayrimenkul alım-satımının hukuki boyutunu değerlendiren Avukat Kudret Çöçü ise örneklerle sektörde davalık hale gelebilecek konuları açıkladı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

TGM Başkanı Akın Yılmaz da girişimcilerin iş çevrelerini geliştirme açısından etkinliğinin önemine işaret ederek, büyük hacimli ticaretin temelinde küçük bağlantıların olduğunu anlattı.
Kaynak: AA