Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarına seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan çocuklar buluşmasında konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda 'Cennetin Çocukları' şiirini okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarına seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Her birinize şahsım, milletim ve Türkç ocukları adına teşekkür ediyorum. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram coşkusunu sizlerle birlikte 23 Nisan coşkunu yaşamaktan gurur duyuyoruz. Biraz önce şiiriyle bizleri duygusal bir noktaya getiren Azerbaycanlı evlatlarımızın, gösterileriyle bize güzel anlar yaşatan Kosova, Moğolistanlı evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Burada bulunan tüm evlatlarımızı muhabbetle kucaklıyorum, iyi ki varsınız. Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, cansız, anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız. En saf, en temiz, en duru sevgiyi sizlerin o güzel yüzlerinden, gözlerinden, minik ellerinden başka nerede bulabiliriz ki? Onun için her çocuk benim gözümde adeta çöldeki bir vaha gibi sevinç ve huzur kaynağıdır. Keşke dünya çocuklarının her birini ayrı ayrı kucaklayabilsem. O güzel ellerinden, masum gözlerinden öpebilsem. Bakınız bir şairimiz ne diyor: Hepiniz elele bir halka yapsanız rüyadan ve şarkıdan bir halka ve almasanız kimseyi ortanıza benden başka..

MASUMİYETİNİZİ KAYBETMEYİN


Dünyanın bir tarafındaki açgözlü insanlar yüzünden, diğer diğer tarafındanki çocuğu kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür. Ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığıdıramıyoruz. Büyük şairimiz Necip Fazıl ne diyor: Ne vakit karanlık kaplasa yeri başlar büyük çocukların kederi. Bakınır korkuyla gözleri, ya artık bir daha olmazsa gündüz... Sizler hiç korkmayın sevgili çocuklar. Az önce ekranda izledik değil mi? Bomba yükü uçakları çocuklar korkutuyor mu, korkutuyordu. Biz sizden korkmuyoruz, o inançlarını hiçbir zaman kaybetmiyorlardı bombalar yağdığı halde. Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın mutlaka arkasından güneş doğacak, gün aydınlanacaktır. Çünkü her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler ileride ülkelerinizin yönetiminde hayatın her alanında sorumluluk sahibi büyükler haline geldiğinizde dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Yeter ki kalbinizdeki, zihninizdeki masumiyeti kaybetmeyin.