'Çanakkale Kariyer Ve İş Geliştirme Ofisi' Projesi

Çanakkale Koza Gençlik Derneğinin hazırladığı 'Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi' projesi sona erdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) 2015 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Çanakkale Koza Gençlik Derneğinin hazırladığı Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunun ortak olduğu 'Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi' Projesi sona erdi.

Projenin sona ermesi dolayısıyla Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hülya Candan ile Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi koordinatörleri Celil Kankaya ve Doğancan Çetin ile Çalışma ve İş Kurumundan İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Şarman, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi Koordinatörü Celil Kankaya, yaptığı açıklamada, Kasım ayında Belediye İş Merkezi'nde faaliyetlerine başlayan ofiste yaklaşık 700 kişiye meslek edindirme eğitimleri, danışmanlık ve kariyer planlama desteği sunulduğu söyledi.

Gençlerin iş, meslek ve istihdam ile ilgili sorunlarını ölçmek adına Türkiye genelinde ilk sayılabilecek bir saha çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Kankaya, çalışmanın sonuçlarının ilerleyen günlerde paylaşılacağı belirtti.

Belediye Başkanı Gökhan ise, kurumlarının ortak çabalarıyla başarılı bir süreç geçirildiğini, ofisin çalışmalarının sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA