Vali Deniz, Çıldır-Aktaş'ta İncelemelerde Bulundu

Ardahan Valisi Deniz, geçen yıl 18 Ekim'de açılışı yapılan ÇıldırAktaş Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, geçen yıl 18 Ekim'de açılışı yapılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Deniz, 'Aktaş bizim için başlangıç noktası olmuştur. Özellikle ülkemizi Kafkaslar'a ve ortaya Asya'ya bağlayan başlangıç noktası olmuştur.' dedi.

Yetkililerden bilgi alan Deniz, Aktaş'ın Türkiye'de en büyük 3 sınır kapısından biri olduğunu belirterek, kapının Çıldır ve Ardahan için çok önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

Aktaş'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle faaliyete girdiğini kaydeden Deniz, 'Çıldır-Aktaş Gümrük Kapımız, gelecek vaat eden bir kapıdır. Sadece bizim bölge için değil, ülkemiz için daha da önemlisi Kafkaslar ve Orta Asya için çok önemli bir yere ve konuma sahip. Bugün de buna şahit olduk. Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısıdır burası. Bugün burada yaptığımız incelemelerde de gördük ki gurur verici bir noktada. Gerçekten ülkemize yaraşır ve yakışır bir yeri konumu var.' diye konuştu.

Aktaş ile Kafkaslar'a sadece ekonomik değil, kültürel olarak da yakınlaşıldığını ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

'Artık Kafkaslar bize daha yakın. Orta Asya uzak iken yakın oldu. Aktaş ile ayrıca bölgenin tanıtımını yapıyoruz. Bölgenin ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasında büyük rolü olacaktır. Burada farklı bir canlılık, farklı bir hareketlilik yaşanıyor. Aktaş bölgeye yatırımcıların dikkatini çekmiştir. Aktaş bizim için başlangıç noktası olmuştur. Özellikle ülkemizi Kafkaslar'a ve ortaya Asya'ya bağlayan başlangıç noktası olmuştur.'
Kaynak: AA