Bayburt'ta 'İnsanlığın Hakiki Ve Ebedi Önderi Hz. Peygamber' Konferansı

Bayburt Üniversitesi'nde, 'İnsanlığın Hakiki ve Ebedi Önderi Hz. Peygamber' konferansı düzenlendi

Bayburt Üniversitesi Baberti Bilge İnsan ve Medeniyeti Öğrenci Kulübü, 'İnsanlığın Hakiki ve Ebedi Önderi Hz. Peygamber' konulu konferans düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, teorik ve model olarak Hz. Muhammed'den alınacak çok şey olduğunu söyledi.

Peygamberimizin örnekliğinin ibadetlerle sınırlı tutulamayacağına işaret eden Vatandaş, şunları kaydetti:

'Hz. Peygamber’in modelliğini ibadetlerin arasına sıkıştıramayız. Hz. Peygamberi ticaretimizin, siyasetimizin, akademisyenliğimizin, bir kul oluşumuzun, bir insan oluşumuzun, bir aile bireyi oluşumuzun, bir komşu oluşumuzun, bir arkadaş oluşumuzun modeli haline getirmedikçe bu dünyadan yakınmaya daha çok devam ederiz. Eğer biz, hakikatin ışığını o insanlık zirvesi modelinde yakmayı becerirsek 7 milyara karşı tek başımıza bir güç, tek başımıza bir itibar, tek başımıza bir zirve olmayı da beceririz.'

Konferansa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Recep Höl, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA