Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisinde Son Ödeme 31 Mayıs

Siirt Belediyesi, 2016 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin 1. taksidinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini bildirdi.

Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü, 2016 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin 1. taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Salı günü mesai bitiminde sona ereceğini bildirdi.

Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü Gelir Şefliği'nden yapılan açıklamada, Belediye Gelirler Tahakkuk ve Takip birimince tahsil edilmekte olan 2016 yılı emlak, çevre, temizlik, ilan ve reklam vergisinin 1’inci taksidinin 31 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar yatırılacağı belirtildi.

2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunu, 6183 sayılı Amme Alacaklar Kanunu gereği borcunu yatırmayan vatandaşlar hakkında gereken yasal işlemin yapılacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer verdi:

'Bina, arsa ve arazi gibi gayrimenkullere sahip mükelleflerin emlak vergisini, iş yerinde oturanların (ÇÖP) çevre temizlik vergisinin zamanında yatırmaları gerekmektedir. Tarihinde yatırılmayan vergiler için günlük gecikme cezası uygulamasının kanun gereğidir. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için vergilerini zamanında ödemeleri önemle duyurulur. Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemelerde birçok vatandaşımızın (Bina, Arsa, Arazi) Emlak vergisi, Çevre Temizlik vergisi ve İlan Reklam vergisi bulunmaktadır. Haciz durumuna düşmemesi için vergi borcu bulunan mükelleflerin mağdur olmaması için; belirlenen yasal süreç içinde borçlarını Mali Hizmetler Gelir Şefliği bünyesinde bulunan veznelere borçlarını ödemeleri gerekmektedir.'
Kaynak: AA