Niğde'de Engellilere Gümüş İşleme Ve Spor Kursu

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyeleri için 'Geleceğimi Gümüşle İşliyorum' ve 'Engellerimi Aşıyorum' projesi kapsamında gümüş işleme ve spor kursu açıldı.

Dernek Başkanı Songül Çalışkan, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Projesi (SODES) ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) desteğiyle iki kursun açılışını yaptıklarını söyledi.

Çalışkan, Türkiye'de ilk kez engelliler için gümüş işlemeciliği kursunun Niğde'de açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

'SODES projesi kapsamında açılan gümüş işlemeciliği kursumuz 9 ay sürecek. Kurs sonunda 30 engellimiz meslek sahibi olabilecek ve kendi atölyelerini açabilecekler. AHİKA desteğiyle açılan ve 4 ay sürecek spor kursumuza ise 20 engellimiz katılmaktadır. Amacımız engellilerimizin sporla sağlıklı yaşamasına katkı sağlamak Buradan başarılı sporcularında yetişeceğini ümit ediyorum.'

Açılışa, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem vatandaşlar ve engelli üyeler katıldı.

Kaynak: AA