Temizlik İşçisi 'Ayşe Teyze'nin Dram Dolu Yaşamı

İstanbul'da yaşamını sürdürürken polis eşi şehit düşen, daha sonra kanser nedeniyle kızını kaybeden Ayşe Durgun, çıkan yangında evinin kullanılamaz hale gelmesine ve ikinci eşinin felç olmasına rağmen hayata sabırla tutunuyor Kırklareli Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan ve kentte 'Ayşe teyze' olarak bilinen 63 yaşındaki Durgun, gençlere hayata karşı dirençli olmalarını tavsiye ediyor Ayşe Durgun: 'İnsan hayat mücadelesini bıraktığı an kaybetmeye başlar'.

ÖZGÜN TİRAN - UFUK ERTOP - Kırklareli'de temizlik işçisi olarak çalışan Ayşe Durgun, karşılaştığı çok sayıda yıkıcı olaya rağmen, hayata umutla bakıyor.

İstanbul'da yaşamını sürdürürken polis eşi şehit düşen, daha sonra kanser nedeniyle kızını kaybeden 63 yaşındaki Durgun, çıkan yangında evinin kullanılamaz hale gelmesine ve ikinci eşinin felç olmasına rağmen hayata küsmedi.

İlerleyen yaşına rağmen evinin geçimine katkı sağlamak için Kırklareli Belediyesinde temizlik işçisi olarak görev yapan ve kentte 'Ayşe teyze' olarak bilinen Durgun (63), sabah şafak sökmeden temizlik malzemelerini almak üzere şantiye yollarına düşüyor.

Malzemelerini alıp temizliğe başlayan ve öğle saatine kadar çalışan Durgun, yemek molasında eve giderek ailesine yemek hazırlıyor.

Ayşe teyze, mesai bitimine kadar bir elinde süpürge, diğer elinde kürekle işini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyor.

-'Sabır her şeyin ilacı'

Durgun, AA muhabirine yaşadıklarını anlatırken, hayattaki acılar karşısında hiçbir zaman yılmadığını ve hala mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Yaşadığı olaylardan bir roman yazılabileceğini dile getiren Durgun, başından geçenleri şöyle anlattı:

'İlk eşimden iki çocuğum var. İstanbul'da yaşarken özel hareket polisi eşimin tayini Tunceli'ye çıktı. Eşim Tunceli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Eşim şehit olduğunda kızım Merve'ye 5 aylık hamileydim. Eşimi kaybetmenin acısını atlatmadan kızımız dünyaya geldi. Kızımın 2 yaşında ilik kanseri olduğunu öğrendim ve bir kez daha yıkıldım. İki çocukla İstanbul’da yaşamak çok zordu. İki evladıma bakabilmek, kızımı tedavi ettirebilmek için çalışmam gerekiyordu. Bakırköy Belediyesinde temizlik işçisi olarak işe başladım. 5 yıl çalıştıktan sonra İstanbul'da özel bir hastanede hizmetli olarak çalışmaya devam ettim.'

Durgun, hastanede çalışırken bir hasta yakınının saldırısına uğradığını ve sol el parmaklarının kırıldığını ifade ederek, 'O şekilde görevime devam edemedim. Kızımı da kanser nedeniyle kaybettim. İlerleyen zamanda ikinci kez yuva kurdum ancak ikinci eşim de geçirdiği hastalık nedeniyle çalışamaz durumda. Sonra yangında evimizi tamamen kaybettik. Geldik Kırklareli'ne. Gördünüz mü? Bir insan kaç kez sıfırdan başlayabilirmiş.' diye konuştu.

'İnsan hayat mücadelesini bıraktığı an kaybetmeye başlar. Sabır her şeyin ilacı' diyen Durgun, gençlere, hayata karşı dirençli olmalarını tavsiye ediyor.
Kaynak: AA