Afyonkarahisar'da Acil Çağrı Merkezine Dikkati Çekmek İçin Stant Açıldı

Afyonkarahisar Valiliği ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce acil durumlarda sadece 112'nin aranması konusunda bilinç oluşturmak için alışveriş merkezinde stant açıldı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, açılışta, 2018'e kadar acil çağrı numaralarının 112 Acil Çağrı Merkezinde birleşeceğini söyledi.

Bu konuda kamuoyunda bilinç oluşturmak ve dikkati çekmek için proje hazırladıklarını dile getiren Kıcıroğlu, şunları kaydetti:

'Acil çağrı merkezlerinin en önemli sorunu asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan aramalardır. Gelen çağrıların yüzde 20'si gerçek ihtiyaç sahiplerinden gelirken yüzde 80'i feyk çağrılardan oluşuyor. Vatandaşların 112'yi gereksiz yere aramaması önem arz ediyor. Bu konuda çocuklarımızdan, öğrencilerden başlayarak bütün kamuoyunda bilinç oluşturmak, sadece ihtiyaç anında 112'nin aranmasını yaygınlaştırmak istedik.'

Açılan stantta, acil çağrı numaraları olan polis, jandarma, orman yangınları, sağlık ekibi, itfaiye gibi kurumların kıyafetlerini giyen çocuklar vatandaşlara broşür dağıttı.

Stant açılışına Vali Yardımcısı Adem Uslu, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul, Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Sadi Erkuni, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Tamer Sert katıldı.

Kaynak: AA