Çiftçilere 13 Bin 400 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği finansmanıyla gerçekleştirdiği projeler kapsamında çiftçilere 13 bin 400 fidan dağıttı.

Gümüşhane'de meyveciliğin geliştirilmesi, kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi, çiftçi gelirlerinin çeşitlendirilmesi, meyve bahçesi sayısının artırılması ve il ekonomisine katkıda bulunmak için yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirmesi Projesi' çerçevesinde en az bir dekar alan ve üzeri başvuru yapan çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, projeler kapsamında 3 bin yarı bodur armut, 6 bin yarı bodur elma, bin 400 vişne ve 3 bin kiraz olmak üzere 13 bin 400 fidan dağıtımı yapıldığını söyledi.

Müdürlüğe müracaat eden üreticilerin arazilerinin kontrol edilerek toprak tahlillerinin yapıldığını, ziraat mühendislerinin uygunluk raporu verdiği tüm arazilere fidan dikilerek ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu ifade eden Birşen, 'İl Özel İdare destekli yaptığımız projelerle Gümüşhane'nin tarımsal hasılası her geçen gün artmaktadır. İlimizde bulunan tarım alanları küçük ve parçalı olduğundan pazar değeri yüksek ürünler elde etmemiz gerekiyor. Temiz su kaynaklarımızın ve kirlenmemiş topraklarımızın varlığı organik ürün elde etmede ilimiz avantajlı konuma sahiptir. Amacımız kırsalda yaşayan nüfusumuzun gelirini artırmak ve buna bağlı olarak büyük şehirlere göçü engellemektir' dedi.

Kaynak: AA