CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu Açıklaması

'Beni hedef göstererek, linç etmeye kalkıyor Sayın Davutoğlu. Benim bu çalışmalarımdan kendisine bir ekmek çıkmaz. Brüksel'de bu televizyona çıkan ve halen görevde olan yakınları kimlerdir?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 'Beni hedef göstererek, linç etmeye kalkıyor Sayın Davutoğlu. Benim bu çalışmalarımdan kendisine bir ekmek çıkmaz. Brüksel'de bu televizyona çıkan ve halen görevde olan yakınları kimlerdir?' dedi.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Nuçe TV'de yayınlanan bir programa katılması nedeniyle kendisini hedef gösterdiğini ileri sürdü.

İstanbul'da söz konusu televizyonun banttan yayınlanan bir programına çıktığını belirten Tanrıkulu, 'Başbakan'a sesleniyorum; bana ve yakınlarıma eğer bu hedef göstermelerinden dolayı bir zarar gelirse, kılımıza birşey olursa bunun sorumlusu Sayın Davutoğlu'dur ve emir komuta zinciri içerisinde olduğu saraydır, Sayın Cumhurbaşkanı'dır.' diye konuştu.

Bir siyasetçi, bir bilim adamı olarak Başbakan Davutoğlu'nu sorumlu davranmaya davet ettiğini söyleyen Tanrıkulu, çekimleri cumartesi günü yapılan programın, Ankara'da Kızılay'da patlamanın yaşandığı pazar günü yayınlandığını belirtti.

Program kaydının 28 dakikalık bir kopyasını Meclis Postanesinden Başbakan Davutoğlu'na göndereceğini kaydeden Tanrıkulu, kendisinin bir insan hakları savunucusu olduğunu, yıllardır verdiği mücadele ile çatışma ve teröre karşı durduğunu anlattı.

Tanrıkulu, 'Ahmet Davutoğlu daha asistanken, kariyerinin başındayken, elini sıcak sudan soğuk suya koymazken bunlara 80'li, 90'lı yıllarda karşı çıkan insan benim, kendisi değil. Bugün etrafında 100 korumayla gezip bunları söylemek kolay. Ama çatışmanın şiddetli olduğu yerlerde bunları söylemek zor.' değerlendirmesinde bulundu.

Katıldığı programda da şiddete, çatışmaya, silaha, hendeğe, barikata karşı olduğunu, bunların demokratik siyaset alanını daralttığını söylediğini, aynı zamanda tanka, topa, kentlerin yerle bir edilmesine de karşı olduğunu, Kürtlerde duygusal kopuşa yol açtığını dile getirdiğini aktaran Tanrıkulu, 'Umarım dinler, feyz alır, insanları hedef göstermez. Ve bu terör ortamında daha farklı sonuçların meydana gelmesine hizmet etmez. Beni hedef göstererek, linç etmeye kalkıyor Sayın Davutoğlu. Benim bu çalışmalarımdan kendisine bir ekmek çıkmaz. Şu anda kendi en yakınlarına baksın. Brüksel'de bu televizyona çıkan ve halen görevde olan yakınları kimlerdir? Bu da kendisine ev ödevi olsun. Bana yakışmaz isim vermek. Her kimse çıkan, doğru yapmıştır, görüşlerini ifade etmiştir. Ama şimdi en yakınındadır.' diye konuştu.
Kaynak: AA