Donizetti'nin 'Aşk İksiri' Samsun'da Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından, ilk prömiyeri 1832’de Milano’da yapılan ve ogünden beri opera seyircisini büyülemeye devam eden Gaetano Donizetti’nin komik operası 'Aşk İksiri'ni Samsun'da sanatseverlerle buluşturdu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Gaetano Donizetti’nin komik operası 'Aşk İksiri'ni Samsun'da sanatseverlerle buluşturdu.

Yekta Kara tarafından yeniden düzenlenerek sahneye konulan eser, orijinalinden farklı olarak Toscana’daki çiftlikte değil 1944’te Napoli’de bir kafede geçiyor.

Aşk, para ve statü kavramlarının öne çıktığı 'Aşk İksiri' adlı eserin orkestra şefliğini David Mukeria ve Mikhail Iskrov yapıyor.

Dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Şanda Zipçi’ye ait, Mikhail Iskrov’un koro şefi olarak da yer aldığı eserin ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.Nemorino rolünde 'Bilal Doğan'ın yer aldığı eserde, Adina rolünde Eda Bingöl Gürkan, Belcore rolünde Şahan Gürkan, Dulcamara rolünde Murat Göçken, Giannetta rolünde ise Sermin Dikmen Töre yer alıyorlar.

Beste yazarı Donizetti’nin en çok sahnelenen eserlerinden biri olan 'Aşk İksiri', güzel Adina’ya aşık olan ama aşkına karşılık bulamayan Nemorino, şarlatan Doktor Dulcamara’nın aşk iksiri adı altında sattığı viskiyi içmesiyle gelişen olayları konu alıyor.

Kaynak: AA