Vezirköprü TSO Başkanı Fişekçi, Kurulması Planlanan Karma Sanayiyi Anlattı

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Abdulkadir Fişekçi, Vezirköprü Karma Sanayi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği toplantıda kurulacak karma sanayi hakkında bilgi verdi.

Fişekçi, kooperatif binası bulunmadığı için bu işin peşini bırakmadan çalışmaları TSO binasında yürüttüklerini söyledi. Karma sanayinin kurulacağı yerin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu bildiren Fişekçi, 'Büyükşehir Belediyesine konu ile ilgili bir dosya bıraktık, yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da bizleri karma sanayi kurulması yönünde destekleyeceğini belitti' dedi.

Karma sanayinin kurulacağı alanın 800 dönüm olacağını anlatan Fişekçi, şöyle konuştu:

'Bu proje Vezirköprü’nün mega projesi olacaktır. Bizler bu proje için Ankara'da milletvekilleriyle görüşmelerde bulunacağız. Karma sanayi yönetim kurulu olarak işin sürekli peşinden koşuyoruz. Vezirköprü’nün kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Merzifon'da üçüncü sanayi açılıyor, Suluova ikinciyi aldı, Havza aldı, Bafra üçüncüyü aldı. Terme ile Çarşamba ortak organize sanayi yapıyor. Bu bölgede Vezirköprü'de neden yok sorusu sürekli aklımızda. Vezirköprü Türkiye'nin 22. en büyük toprak bütünlüğü olan bir ilçe. Verimli toprakları, bu kadar meralık alanlar varken bizlere sanayi bölgesi bulamıyorlar. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu TOBB'da yaptığı konuşmada 'gerekirse sanayicilere yerleri bedelsiz verilecektir' dedi. Bu çok önemli bir açıklamadır. Karma sanayi Vezirköprü'müzün olmazsa olmazıdır.'

Karma sanayinin yapısı hakkında da bilgi veren Fişekçi, 'Karma sanayi içerisinde cami, lise, sanayi müzesi ve sosyal tesislerin de bulunmasını planladık. Karma Sanayi Projesi şu an plan aşamasında. 2-3 sene içerisinde bitirilmeyi hedefliyoruz' diye konuştu.

Kaynak: AA