Orman Ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, terör saldırılarıyla ilgili, “Bugüne kadar atalarımızı, ecdadımızı dize getiremeyenler, bundan sonra da Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini, idarecilerini, vatandaşı asla dize getiremeyecekler. Bundan müsterih olun” dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci Açıklaması
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kastamonu’yu ziyaret etti. İlk olarak Ilgaz Dağında oteller bölgesinde incelemelerde bulunan Tüfekci, ardından Kastamonu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmaya katıldı.

Daha sonra Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret eden Tüfekci, Beyoğlu’ndaki terör saldırısına ilişkin, “Bugüne kadar atalarımızı, ecdadımızı dize getiremeyenler, bundan sonra da Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini, idarecilerini, vatandaşı asla dize getiremeyecekler. Bundan müsterih olun” dedi.

Saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğine kastetme amacıyla yapıldığına dikkat çeken Tüfekci, şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki Çanakkale’de yedi düvele karşı mücadele edip atalarımızın bu toprakları küffara bırakmama adına verdikleri o ulvi mücadeleyi görmüş ve müşahede etmişsek bu toplum da Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi de aynı Çanakkale ruhuyla birlik ve beraberliğini koruyarak yedi düvele karşı mücadele etmeye devam edecek. Bunu salt ülkenin içinde bir saldırı olarak değerlendirmeyi de yeterli görmüyoruz. Milletimiz uyandı. Ülkemize karşı oyunlar oynandığı ortada. Biz tekrar bu saldırıyı kınıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacağını da belirtmek istiyorum.”

Kastamonu’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Tüfekci, “Bugün Kastamonu’muza, bu güzel şehrimize ki yüzde 70’e yakın ormanlara çevrili olan ve Bakanlığımızı da yakından ilgilendiren çok önemli yatırımları da yaptığımız bu şehrimize geldik. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, Kastamonu’muzu çok seviyor ve siz çok selamları var. Bakanlığımız, bugüne kadar Kastamonu’da 13 yılda 680 milyon TL’lik yatırım yaptı. Kastamonu’yla ilgili ilçelerimizde birçok barajlarla ilgili çalışmalar var ve devam ediyor. Sayın valimizle devamlı görüşüyoruz. Kastamonu ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa bizler elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. 2016 yılında Devlet Su İşleriyle ilgili önemli yatırımlarımız var. İnşallah Kastamonu’ya daha iyi hizmetlerde kazandırma arzusu içersindeyiz” dedi.

Bir gazetecinin Artvin Cerattepe ile ilgili sorunu da yanıtlayan Tüfekci, Kastamonu’da 13 yıl önce yüzde 60 olan orman varlığının yaptıkları çalışmalar neticesinde şuanda yüzde 67’ye kadar yükseldiğini belirterek, “Küre’de de maden çıkartılıyor. Çıkartılan yerleri yeniden ağaçlandırdık. Buraya ağaçlandırma çalışmaları kapsamında maden çıkartan şirketin 10 milyon TL yatırımı oldu. Artvin Cerattepe’de ise, maden içeriden çıkartılacak. Yani orman varlıklarına herhangi bir zarar verilmeyecek. Cerattepe’deki maden çıkartılmasına karşı olunmanın asıl başka amaçları var. Siyasi amaçlar var yani Gezi Parkından yaşanan olaylar, Cerattepe’de de yapılmak istendi. Fakat biz, bunun erkenden önlemini aldık. Şuanda çalışmalar durduruldu ve hukuksal olarak işlem başlatıldı. Yargının kararına göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci’yi Kastamonu’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Şehmus Günaydın ise, “Kastamonu’muz orman varlığı açısından çok zengin bir bölge. Sayın Bakanımızın ilimize olan ilgi ve alakası içinde tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. En az bizim kadar Kastamonu’yu biliyor, tanıyor. İnşallah ileride çok çok daha güzel hizmetler için önemli müjdeler verecek” ifadelerini kullandı.

Valilik ziyaretinin ardından Tüfekci, Kastamonu Üniversitesini ziyaret etti. Rektörlük makamında yapılan ziyarette, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversite hakkında Bakan Yardımcısı Tüfekci’ye bilgiler vererek, yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Tüfekci, Kastamonu Üniversitesi’nin çalışmalarını değerlendirerek, şöyle devam etti:

“Üniversitemizin her alanda geliştiğini, önemli hizmetlere imza attığını görmek bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sayın Rektörümüz ile bakanlığımızın ortak yürütebileceği alanlar olması durumunda gerekli desteği vereceğimizi ifade etmek isterim. Ev sahipliğinden dolayı değerli Rektörümüze teşekkür eder, çalışmalarında başlarılar dilerim.”
Kaynak: İHA