BM, Yemen'de Sivilleri Hedef Alan Hava Saldırılarını Kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarının neden olduğu sivil ölümlerini kınadı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hava saldırılarındaki sivil ölümlerini önlemek için koalisyon güçlerinin 'etkili önlemler alma ve şeffaf ve bağımsız soruşturma yapma konusunda tekrarlanan başarısızlığını' kınadı.

Yemen'in kuzeybatısında aralarında çocukların da olduğu 100'den fazla sivilin öldüğü iki hava saldırısının krizin başından beri en ölümcül olaylardan biri olduğuna dikkati çeken BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, krizin taraflarına çatışmaları sona erdirmeleri çağrısında bulundu.

BM verilerine göre, Yemen'de devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 3 bin 218 sivil hayatını kaybetti, 5 bin 778 kişi yaralandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları zaman zaman sivilleri hedef alıyor.

Kaynak: AA