Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi'ne Shimon Robotları Damga Vurgu

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen ve insanlarla birlikte müzik yapma özelliğine sahip olan Shimon Robotları, katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Şirket açıklamasına göre, Vodafone'un bu yıl ikincisini düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi, 4 bini aşkın davetlinin katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. 'Dijital Dönüşüm'ün Parçası Ol' temasıyla düzenlenen zirve, dijitalleşmenin lider isimlerini bir kez daha Türkiye'de buluşturdu.

Yaklaşık 30 bin izleyicinin de online olarak takip ettiği zirvede, 'Gelecek Burada', 'Keşfedin', 'Yarını Tasarlayın' ve 'Fark Yaratın' ana temaları altında 11 farklı oturumda 16 konuşmacı iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim ve spor gibi alanlarda dijitalleşmenin hayatı nasıl değiştirdiğini anlattı. Etkinlikte, Türkiye'den ve dünyadan ilham veren dijitalleşme hikayeleri de paylaşıldı.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye'ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Shimon Robotları ise zirvenin en ilgi çekici şovlarından birine imza attı. İnsanlarla birlikte müzik yapma özelliğine sahip olan Shimon Robotları'nın 'Robotlar Yeniden Seslendiriyor' adlı performansı izleyicilerden büyük beğeni topladı. İnsanların ve robotların birbirlerinin fikirlerini nasıl geliştirdiğini farklı bir sahne performansıyla izleyicilere gösteren Shimon Robotları'nın dijital müzik şovuna, deneysel müzik enstrümanları ve robotlar geliştiren müzisyen Gil Weinberg, baterist Jason Barnes ve yazılım geliştirici Mason Bretan eşlik etti.

20 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağ kolunu kaybeden ampute baterist Jason Barnes'ın akıllı robot eli ile gerçekleştirdiği performans büyük ilgiyle izlendi.

-Kendi müziklerini oluşturuyorlar

Yapay zeka ile gerçek zamanlı müziği birleştiren Shimon Robotları, doğaçlama olarak marimba denilen vurmalı bir müzik aleti üzerinden insanlarla senkronize ve karşılıklı etkileşim halinde dijital bir orkestrayı yönetebiliyor. Hem fiziksel hem de ritimsel olarak notalara cevap verip kendi müziklerini oluşturan bu robotlar, herhangi bir müzik sisteminin veremeyeceği karşılığı gerçek bir insan gibi müzisyenin hareketlerini analiz ederek yüksek kalitede sunabiliyor.

İlham verici doğaçlama yeteneğine sahip olan Shimon Robotları, insanın duygularını ve yaratıcılığını bilgisayarın algoritmasıyla birleştirerek izleyicilere farklı bir müzikal deneyim sunuyor.

Kaynak: AA