Mersin'de Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

İçel’de 14 Mart Tıp Bayramı buruk kutlandı. İçel Tabip Odası öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Ankara’da dün akşam yaşanan terör saldırısının acısı vardı.

Mersin'de Tıp Bayramı Buruk Kutlandı
İçel’deki sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.

Kentteki resmi ve özel sağlık kurumlarının az sayıdaki temsilcisinin katıldığı törende, kendileri de birer hekim olan CHP’nin İçel Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı da yer alarak sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadılar.

İçel Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende, başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere kentteki resmi ve özel hastanelerin temsilcileri de sırayla anıta çelenk koydu. Tören, daha sonra İçel Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan İçel Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Bu yıl 14 Mart’ı çok buruk kutluyoruz ne yazık ki. Dün Ankara’da olan katliam hepimizi yine çok büyük üzüntülere gönderdi” dedi.

Sağlık çalışanlarının aslında çok uzun zamandır 14 Mart’ı bayram olarak kutlamadıklarına işaret eden Uğurhan, 14 Mart’ın, 1827 yılında ilk tıp okulunun açılışına ithafen İstanbul işgal altındayken 1919’da bir direniş günü olarak o güne atfen yapıldığını aktardı. Uğurhan, “Bizim de hep hayatımız, 14 Mart’larda artık direnmekle geçiyor. Türkiye’nin sağlık ortamı genel ortamından farklı değil. Çalışanlar son derece huzursuz çalışıyorlar. İş baskısı, yetkililerin baskısı, iş yoğunluğu, uzun çalışma saatleri, hastalanma riski ve emekliliklerine yansıyacak ücretlerinin düşüklüğü ile hep huzursuzuz. O nedenle artık 14 Mart’lar bizim için bayram olarak kutlanan günden ziyade, sorunlarımızı konuştuğumuz, tartıştığımız gün haline geldi. Dileriz, hem ülkemizin bir an önce barış ortamı tahsis edilsin, can güvenliğimiz sağlansın hem de bütün çalışanlarla birlikte sağlık çalışanlarının da özlük haklarının medeni ülkelerdeki seviyeye geldiği günler olsun. Biz de o zaman Tıp Bayramı’nı bayram olarak kutlarız” diye konuştu.

Kaynak: İHA