Cebıt 2016 Hannover'de Açıldı

İleri teknoloji ürünlerinin sergilendiği dünyanın en büyük ihtisas fuarı Uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı’na Türkiye’den katılan 35 firma, ürünleriyle dev firmalarla yarışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan: ''Tahta ve tablet her ülkede var. Bizim en güçlü yönümüz, içerik yönümüzdür”

Almanya’nın Hannover kentinde, bilişim sektöründe dünyanın en büyüğü olan Uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı kapılarını açtı.

Bu yıl İsviçre'nin partner ülke olduğu fuara, 70 ülkeden 3 bin 300 firman katılıyor. Türkiye'yi 35 Türk firması temsil ediyor.

Fuarda ev ve iş ortamlarında kullanılan en son teknolojik dijital bilişim ve telekomünikasyon çözümleri sergileniyor.

-Başarımızı dünya ile paylaşmak istiyoruz

Eğitim teknolojilerin birleştirildiği FATİH projesinin tanıtıldığı fuarda, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, projeyi ilişkin bilgi verdi.

Dünya’nın en büyük teknoloji fuarında, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi olan FATİH ile bulunmak istediklerini belirten Arslan, ''Fatih projesinin birikimine buradaki pedagojik felsefi eğitim konulu yaklaşıma aslında bütün dünyanın ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Herkes akıllı tahtayı, tableti farklı kullanıyor. Bağımsız olarak içeriklerini koordine eden, tüm bileşenleriyle eğitim teknolojilerini bu kadar eğitime entegre etmiş bir başka ülke yoktur. Biz bu konudaki örnekliğimizi ve başarımızı tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz“ dedi.

Bugüne kadar projelerini 40’a yakın ülkenin incelediğini söyleyen Arslan, ''Anlattığımız projeden çok etkilendiler ve belli ölçülerde kendi ülkelerinde de kullanmaya başladılar. İlgi duyan birçok ülke de bakanlığımıza başvurarak projeyi kendi ülkelerine transfer etmek istediklerini belirtiyorlar'' diye konuştu.

Bu konuda birikimlerinin en üst seviyede olduğunu belirten Arslan, ''Tahta ve tablet her ülkede var. Bizim en güçlü yönümüz, içerik yönümüzdür” ifadesini kullandı

Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz de Türk firmalarının iletişim ve yazılım sektöründe emekleme dönemini bitirdiğini söyledi.

Yeni ürünlerini sergileyen firmalarının başarılarının fuarda da görüldüğünü vurgulayan Deniz, ''Geçen yılki katılım oranına bakıldığında Türkiye bu yıl 35 firma ile yüzde 200 artış göstermiş durumda. Pazar payı bir hayli büyük olan bu sektöre İzmir Ticaret Odası, meslek kuruluşları ve Milli Eğitim Bakanlığımız da eğilmiş durumda. Bu anlamda ülkemizin milli eğitimininde uluslararası arenada söz sahibi olması, ticari firmalarımız kadar önemli etkileri bulunacağı kanaatindeyim' diye konuştu.

18 Mart'a kadar açık kalacak olan CeBIT'e bu yıl 250 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA