Gazze'de İran Yanlısı Derneğe Kapatma

Gazze'de Hamas'ın idaresindeki İçişleri Bakanlığının, İran'dan finansman alan bir derneği, siyasi faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapattığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'El-Bakıyatu's Salihat' isimli derneğin, dernekler kanununu ihlal eden siyasi faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatıldığını söyledi.

Bezm, İran'dan finansman alan dernek hakkındaki bu kararın, kanunlara uyması yönünde yapılan uyarılara kulak asmaması nedeniyle alındığını ifade etti.

Derneğin Başkanı ve İran'a yakınlığıyla bilinen Es-Sabirun Hareketi'nin lideri Hişam Salim ise siyasi faaliyetlerde bulundukları yönündeki iddiayı yalanlayarak, bakanlığın kararıyla ilgili 'keyfi' ve 'kanuni gerekçeye dayanmıyor' yorumunda bulundu.

Salim, derneğin 2004 yılından bu yana yoksul ve muhtaçlara yardımda bulunduğunu ve İran'dan aldığı finansmanla çok sayıda hayır projesine imza attığını vurguladı. Salim, derneğin kapatılmasıyla ilgili alınan kararın Sabirun Hareketi'nin Filistin halkına hizmet alanındaki çalışmalarına engel olmayacağını ifade etti.

'İran'a bağlı olduğu ve Şiilik propagandası' yaptığı yönünde suçlamalara maruz kalan Sabirun Hareketi, Filistin'in kurtuluşunu hedefleyen bir direniş hareketi olduğunu söyleyerek suçlamaları reddediyor.

Kaynak: AA