Fas Ve Belçika Arasında Güvenlik Konularında İşbirliği Anlaşması

Fas ve Belçika, terörle ve yasa dışı göç ile mücadeleyi kapsayan güvenlik işbirliği anlaşması imzalanması konusunda anlaştı. Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas’ı ziyaret eden Belçika Başbakanı Charles Michel, Fas Başbakanı Abdulillah Benkiran ile başkent Rabat’ta bir araya geldi.

Benkiran, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, “Terörle mücadele ve yasa dışı göçü önleyebilmek için iki ülkenin istihbarat ve güvenlik konularında işbirliği yapması zaruri bir durum” ifadesini kullandı.

Bölgede ekonomik ve güvenlik açısından en istikrarlı ülke olduklarına vurgu yapan Benkiran, demokrasiye ve insan haklarına saygılı olduklarını belirtti.

Avrupa Birliği’ne çağrıda bulunan Benkiran, ülkesinin istikrarının korunması konusunda yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.

Benkiran Belçika ile iyi olduğuna işaret ettiği ilişkilerin beklenen düzeye gelmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Öte yandan Belçika Başbakanı Michel de kendileri için çok önemli olan terörle mücadele ve yasa dışı göçün önlenmesi konularının ele alındığı görüşmeden memnun olduklarını belirtti.

Ülkesinin Fas’ın istikrarını koruması için her zaman yanında olacağına vurgu yapan Michel, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için tarafları daha çok gayret göstermeye davet etti.

Belçika Başbakanı Charles Michel ve beraberindeki heyetin Fas temasları üç gün boyunca devam edecek.

Kaynak: AA