Senegal'in Sıra Dışı Adaları Joal Ve Fadiouth

Dakar'a yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki Joal ve Fadiouth adaları ilginç özellikleriyle her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor Müslüman ve Hristiyanların birlikte yaşadığı Fadiouth Adası'nda halk ölülerini de aynı mezarlığa defnediyor Halk arasında 'Midye adası' olarak bilinen Joal Adası ise doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor.

CEMİL ÖKSÜZ - Senegal'in başkenti Dakar'a yaklaşık 120 kilometre uzaklıktaki Joal ve Fadiouth adaları ilginç özellikleriyle her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ülkeye gelen turistler özellikle zemini deniz kabuklarından oluşan Joal Adası ve yanı başındaki Fadiouth Adası'nı görmeden dönmüyor. Ahşap bir köprüyle birbirlerine bağlanan adalarda farklı dinlere inanan Afrikalılar iç içe yaşıyor.

Ülkenin tek Müslüman-Hristiyan mezarlığına ev sahipliği yapan Fadiouth Adasında Hrıstiyanlarla Müslümanlar ölülerini de yan yana defnetmesi ülkedeki dini hoşgörüyü ortaya koyuyor.

-Nüfusun yüzde 90'i Hristiyan

Senegal'in bağımsızlığına kavuşmasının ardından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Leopold Sedar Senghor'un da doğum yeri olan Joal ve Fadiouth Adaları'nda yaşayan halkın yüzde 90'ini Hristiyan nüfus oluşturuyor.

Halk arasında 'Midye adası' olarak da bilinen Joal Adası ise doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor. Toplamda 40 bin kişinin yaşadığı iki adada halk balıkçılık, turizm ve tarımla geçimini sağlıyor.

Afrika'da kutsal kabul edilen asırlık baobab ağaçlarıyla sıkça karşılaşılan bölgede, gezginler farklı kuş türlerini de görebiliyor.
Kaynak: AA