Yurt Ay Der'den Sağlam'ın Öldürülmesine Tepki

Yurt Ay Der Başkanı Recep Çirik, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğünde çalışan Necla Sağlam’ın, Zonguldak’taki evinde boğazı kesilerek vahşice öldürülmesine tepki gösterdi.

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğünde çalışan Necla Sağlam’ın, Zonguldak’taki evinde boğazı kesilerek vahşice öldürülmesine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Çirik, Sağlam’ın vahşice bir cinayetle öldürülmesinin Yurt Ay Der camiasını derinden yaraladığını söyledi.Kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Çirik, şunları kaydetti :

'Mezhep, meşrep, sağ sol, siyasi parti farkı gözetmeksizin bu hazin tabloyu ortadan kaldırmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak her birimiz sorumluluk üstlenmeli ve hep birlikte çalışmalıyız. Ülkemizde her geçen gün kadın cinayetleri artarak devam etmektedir. Gelişen, büyüyen ve refah düzeyi artan bir toplum olmamıza rağmen ülkemizde kadın cinayetleri bir önceki yıllara göre çok ciddi bir artış gösteriyor. Devletimiz, kadın cinayetlerinin önüne geçmek amacıyla ciddi yaptırımlar yapması gerekiyor.'

Kaynak: AA