'İstikrarın Olmadığı Yerde Ekonomiden Bahsedemeyiz'

Konya Ekonomi Ödülleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törenle sahiplerini buldu.

'İstikrarın Olmadığı Yerde Ekonomiden Bahsedemeyiz'
Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile SKG İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği tören bir otelin balo salonunda “Birlikte Konya’yız” sloganıyla gerçekleştirildi.

Ödül törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin ne kadar aziz bir millet olduğunu söyleyerek, “Bunu hamaset olsun diye söylemiyorum. Bunu gittiğimiz her yerde hissediyorum. Son dönemde ziyaret edemediğim şehit ailelerini ziyaret ettim. Mübarek aileler. Emin olun hepsi şehitliğin anlamını o kadar kavramışlardı ki… Bir şehidimizin mübarek babası İhsan amca ‘Sizi bekliyorduk’ dedi, sarıldı ve gözleri doldu. ‘Ben evlat acısı çekmeyeyim diye dua etmiştim ama Rabbim bana şehit babası olmayı nasip etti. Bugün ülkenin başbakanı beni ziyarete geliyor. Bu ne büyük şeref. Ben sizi televizyonda izlerken hürmeten ayağa kalkarım’ dedi.

Düşünün ben onu teselliye gitmişim o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki; ‘Amca şehit babası olmanın makamı başka hiçbir makamla karşılaştırılamaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük bir makam tanımıyorum. Hiçbir makam başbakanlık da dahil bir şehit babasının ulaştığı makamdan daha büyük, daha aziz değildir. Bütün şehit ailelerine ülkemizin ilk başkentinden selam ve hürmetlerimi iletiyorum. Ankara’da son yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bilinsin ki bu şehit aileleri bu dirençle ayaktaysa, bilinsin ki etraf ateş çemberindeyken bir ülkede o ateş çemberinde insanlarımız böylesine toplantılarla ekonomiyi ayakta tutuyorlarsa, herkes karamsarlığa dönüp Türkiye’yi bazı ajanlar, paralel yapılar, içeride ve dışarıda bir karanlık tablo takdim ederek Türkiye’yi karamsarlığa götürmek isterken sizler bereketli iş dünyasının öncüleri biz buradayız, biz buradaysak, biz çalışıyorsak, biz bu topraklarda üretiyorsak, Türkiye’yi karamsarlığa sokamaz diyorsanız işte bu ülke her zaman bütün zorlukları aşacak güce ve kudrete sahiptir. Şehit analarımızın ve babalarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ama bu acının bu hürmetin gereği olan yas tutmak değil daha çok çalışmaktır. Bu acının bu hüznün gereği olan birilerinin Türkiye’yi sanki savaşa giriyormuş gibi karamsar bir tabloya sürüklemesine inat hepimizin bu ülke barış ülkesi, kardeşlik ülkesi diye haykırmasıdır. Birilerinin bu ülkeyi Türk- Kürt, Sünni-Alevi diye bölmesine inat biz Türküz, Kürdüz ama her şeyden önce bu ülkenin evlatlarıyız diyerek el ele verme bilinci ve şuurudur. Biz taziyelerimizi yapıyoruz. Bakıyorsunuz haince bir saldırıyı masum insanlara dönük, kime böldürdüğü bile belli olmayan bir cinayeti işleyen bir katilin taziyesini de yapan milletvekili çıkabiliyor bu ülkede. Biz yüreğimizle bu ülke evlatlarının her birini içimizde derinden acısını hissederken, birileri Türkiye’nin üzerinde oyun oynayan dış mihrakların piyonu olarak bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Buradan ifade ediyorum tek birimiz kalana kadar bu ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Büyük milletler zor zamanlardaki birliktelikleriyle zor zamanlardaki dirençleriyle tarihe geçer. Biz çok zor zamanlar gördük. Bizim dedelerimiz nesilden nesle cepheden cepheye koştular. Biz de her türlü fedakarlığı yaparız. Her an ülkemizin her yerine gideceğiz ve her yerinde kardeşlik ilkesi üzerinde birliğimizi beraberliğimizi haykıracağız. Her yerde biriz, beraberiz, diriyiz ve ebediyete kadar kardeşiz diyeceğiz” dedi.



"İSTİKRARIN OLMADIĞI YERDE EKONOMİDEN BAHSEDEMEYİZ"

Bu ekonomi ödüllerinin aynı zamanda bereketin ifadesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Bereketinizi doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızla paylaşın. Oralara çöktürülmek istenilen kara bulutlara karşı omuz omuza verelim ve o kara bulutları birlikte dağıtalım. Onun için Şırnak’ta milletvekilimiz olmadığı için Abdullah Ağralı Bey’e Şırnak milletvekili görevini verdim. Bundan sonra da Hakkari’ye Tunceli’ye diğer milletvekillerimizi fahri milletvekili olarak dağıttık. Her birimiz bütün Türkiye’yi temsil ediyoruz. İnşallah birliğin beraberliğin adresi Konyalıları ülkenin her yerinde görmek istiyorum. Bugün bizim her şeyden daha fazla ihtiyacımız olan birlik ve beraberliği yaşatma ve istikrarımızı korumadır. Ekonomi ancak istikrarla daim olur. İstikrarın olmadığı yerde ekonomiden bahsedemeyiz. İstikrarımızın, düzenimizin bu anlamda bereketimizin teminatı birliğimiz ve beraberliğimizdir. Her ne olursa olsun hiçbir zaman özgüveninizi kaybetmeyeceksiniz. Kim neyden dolayı yüreğinde hüznü olsa bile başı öne eğilmeyecek. Hiçbir kardeşimin başının öne eğilmesini istemiyorum. Madem ki şehidimizin babası İhsan amcanın başı diktir. Dünyaya ibret olsun, hainlere ibret olsun diye başımızı her zaman dik, gönlümüzü her zaman ferah, zihnimizi her zaman millet sevgisiyle dolu tutacağız” diye konuştu.

Töreni düzenleyen kuruluşlar adına konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ise, 10 dalda 70 ödül vererek firmaların başarılarını hep birlikte paylaşacaklarını belirterek, “Ödül alacak tüm firmalarımızı, yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Sizler şartlar ne olursa olsun üreterek, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak bu topraklara büyük değer katıyorsunuz. Şehir olarak özellikle son 20 yılda sanayi altyapımızı ve makine parkımızı dolayısıyla da üretim kabiliyetimizi küresel ölçekte geliştirdik. Tabii bu gelişim şehrin ihracat ve istihdam gibi parametrelerine de pozitif olarak yansıdı. Tarımdaki gücümüzü korurken, imalat sanayindeki etkinliğimizi artırmayı başardık. İllerin imalat sanayiindeki etkinliğini ortaya koyan aktifler, net satışlar ve istihdama göre Türkiye sıralamasında 2006 yılında 13’üncü sırada yer alan şehrimiz, 2014 yılında 9’uncu sıraya yükseldi. Türkiye ihracatı 1 milyar doları aşan 16 ilden birisiyiz. İhracatın yüzde 74’ü sanayi sektöründen oluşan net bir sanayi şehriyiz artık. Türkiye’nin bin büyük sanayi kuruluşu arasında 24 firma ile 8’inci sıradayız. Biz birlikte Konya olduğumuz kadar, Ardahan’dan Edirne’ye, 7 bölgede 81 vilayetimizle kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz. Onun için biliyoruz ki, ’Türkiye yerinde saysın’ diyenler bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, bu ödül törenlerinin Konya’nın hem çalışkanlığını, hem de devletine bağlığını gösteren en güzel tablo olduğunu ifade ederek, “Konya’ya da bu yakışır. Birlikteliğin mayası burada yoğrulmuş. Türkiye’de marka olmuş şehirlere bakın altında yatan etkenler hep aynıdır. Birlik ve beraberlik vardır o şehirlerde. Türkiye’nin en büyük 100 firması arasında 2004’te Konyalı firma sayısı 12 iken 10 yıl içinde bunu ikiye katlamış. Burada ödül alacak herkes bunu fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’nın dünden bugüne büyük gelişim gösterdiğini ifade ederek, “Bu gelişimde büyük pay sahibi olan kurumlarımız iş adamlarımızdır. Bu vesileyle tüm iş adamlarımızı, tüccarlarımızı temsilen ödül alacak olan iş adamlarımıza şehrimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından firmalara 10 dalda 70 ödül verildi.

İş adamları ve sanayicilere ödüllerini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile diğer protokol üyeleri birlikte vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA