Büyükelçi Rende'ye 'Veda' Resepsiyonu

Görevi sona eren Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende için resepsiyon verildi Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Akil: 'Bakanlıkta bazen şaka yaparız. Yokuşa sürmek istediğimiz bir konu olursa Mithat'ı gönderelim müzakerelere diye' Büyükelçi Rende: 'Diplomasi mesleği eşsiz yapılmaz'

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil, görevi sona eren Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende onuruna resepsiyon verdi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ikametgahındaki resepsiyona, Büyükelçi Rende'nin eşi Sibel Rende, Türkiye'nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Paris'teki Türk temsilciliklerinin çalışanları ve pek çok davetli katıldı.

Büyükelçi Akil, resepsiyonda yaptığı kısa konuşmada, Büyükelçi Rende ile pek çok yerde görev yaptıklarını ve Rende'nin çok başarılı bir kariyeri olduğunu söyledi.

Rende'nin müzakere teknikleri açısından çok iyi olduğunu vurgulayan Akil, 'Bakanlıkta bazen şaka yaparız. Yokuşa sürmek istediğimiz bir konu olursa Mithat'ı gönderelim müzakerelere diye' ifadesini kullandı.

Akil, Büyükelçi Rende'nin sadece profesyonel açıdan değil, sosyal açıdan da etrafındakilere örnek olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Rende ise 42 yıllık meslek hayatının sonrasında emekliliğin kendisine bir rahatlama duygusu verdiğini söyledi.

Mesleğinde başarılı olmasında eşinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Rende, 'Diplomasi mesleği eşsiz yapılmaz' diye konuştu.

Mavi Marmara müzakerelerinde Büyükelçi Akil'in önerisi nedeniyle 18 ay yer aldığını anlatan Rende, 'Bana bir borcu var Hakkı'nın' dedi.

Büyükelçi Akil de 'Yokuşa sürmek gerekiyordu' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA