Meksika'da Firar Eden Uyuşturucu Baronunun Yakalanması

Avukatları Guzman'ın geceleri uyumasına izin verilmediğini söyledi.

Meksika'da yaklaşık yedi ay önce ülkenin en iyi korunan hapishanesinden firar eden 'El Chapo' lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın yakalanmasının ardından hapishanede uyumasına izin verilmediği iddia edildi.

Guzman'ın avukatlarından Jose Refugio Rodriguez, müvekkilinin Altiplano hapishanesindeki gardiyanların kendisini uyutmadığından şikayet ettiğini aktardı.

Uyuşturucu baronunun diğer avukatı Juan Pablo Badillo, gardiyanların geceleri Guzman'ı iki saatte bir uyandırdığını, bu muamelenin işkenceye denk olduğunu ifade etti.

Badillo, Guzman'a yapılanları, ABD'nin Küba'daki Guantanamo Hapishanesi'ndeki tutuklulara yapılanlarla kıyasladı.

İlk kez 1993'te hapse giren Guzman, 2001’de çamaşır sepetine saklanarak kaçmış, 23 Şubat 2014’te Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde ABD ve Meksika tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Ülkenin en iyi korunan Altiplano Hapishanesi'ne gönderilen Guzman, 11 Temmuz'da hücresinin altından başlayıp 1,5 kilometre uzaklıkta inşaat halindeki bir eve uzanan tünelden firar etmişti.

Guzman'ın yakalanması için ülke çapında operasyonlar düzenlenmiş, uyuşturucu baronu firarından aylar sonra 8 Ocak'ta ordu güçlerince ele geçirilmişti.
Kaynak: AA