SAÜ'de Akredite Olan Bölüm Sayısı 40'A Yaklaştı

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) akredite olan bölüm sayısının 40’a yaklaştığı belirtildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bazı bölümlerine 2021 yılına kadar Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akreditasyon verildiği bildirildi.

Açıklamada, Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki çeşitli bölümleri inceleyen FEDEK yetkililerinin, ilk kez genel değerlendirmesi yapılan Alman dili ve edebiyatı, biyoloji, coğrafya, çeviribilim, felsefe, fizik, kimya, matematik, sosyoloji, tarih ile Türk dili ve edebiyatı lisans programlarına akreditasyon verdiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'SAÜ Mühendislik Fakültesi’nden çevre mühendisliğibBölümü, elektrik elektronik mühendisliği bölümü, endüstri mühendisliği bölümü, gıda mühendisliği bölümü, inşaat mühendisliği bölümü, jeofizik mühendisliği bölümü, makina mühendisliği bölümü, metalurji ve malzeme mühendisliği bölümleri, 30 Eylül 2017'ye kadar geçerli olmak üzere 2 yıl süreli akreditasyon ve EURACE Etiketi verilmişti. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nden bilgisayar mühendisliği bölümünün akreditasyonu da 2017 yılına kadar devam edecek.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitedeki tüm bölümlerin akredite olması doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Elmas, akredite olan bölümlerin yanı sıra akredite olmamış fakat bu sürecin içine dahil olan Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin akredite olma sürecini tamamlama yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Elmas, akreditasyonunu tamamlamış tüm fakülte ve bölümleri tebrik etti.
Kaynak: AA