NKÜ İle Avusturya'nın Johannes Kepler Üniversitesi Arasında İşbirliği

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü ile Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avusturya'nın Linz şehrinde bulunan Johannes Kepler Üniversitesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NKÜ'nün son yıllarda göstermiş olduğu gelişme süreci ile ilgili bilgi vererek, yeni kurulan üniversiteler arasında NKÜ'nün ayrıcalıklı bir yeri olduğunu vurguladı.

Yılmaz, Johannes Kepler Üniversitesi gibi saygın bir üniversite ile işbirliğinin kurulmuş olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, bu anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Andreas Janko da, Johannes Kepler Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olduğunu, imzalanan işbirliği anlaşması sonucunda, bilim dünyasının çok önemli bilgi ve bulgulara ulaşılacağını belirtti.

Anlaşmanın ortaya çıkmasında, kurulmuş olan yakın dostluk ilişkilerinin ekten olduğuna işaret eden Janko, emeği geçmiş olanlara teşekkür etti.

İmza törenine, Linz Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Luger, Türkiye'nin Avusturya Başkonsolosu Gürsel Evren ile Avusturya protokolünden çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA