Hekimhan Kaymakamı Efendioğlu, Projeleri Anlattı

Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, ilçede yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Efendioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hekimhan'ın gerek kültürü gerekse coğrafi yapısı açısından Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirtti.

İlçede gerçekleştirmek istediği projeler olduğuna değinen Efendioğlu, 'Öncelikle niyetimiz ilçemize bir proje koordinasyon merkezi kurmaktır. Böylece tüm kurumlarımız olarak yapacağımız projeleri tek elden yürütebilecek ve hem zaman yönünden hem emek yönünden kazanımlarımız olacaktır. Şu an devam etmekte olan Yama Dağı Kayak Tesisi'nin bir an önce bitirilip hizmete açılması önceliklerimizden. Özellikle düzenlenecek maden ve turizm çalıştaylarının ilçemize kazanımlarının çokca olacağı kanaatindeyim. Ayrıca bir maden müzesi ilçemize yakışacaktır' diye konuştu.

Efendioğlu, Hekimhan'ın her yerinin ayrı bir güzelliği olduğunu ancak Yama Dağı ve Girmana Kanyonlarının ilçeye ayrı bir güzellik kattığını kaydetti.

Hekimhan'ın birçok imkana sahip bir konumda bulunduğunu dile getiren Efendioğlu, 'Hekimhan Sivas ana yolu üzerinde olan, meslek yüksek okulu bulunan, Yama Dağı'nda tesisleri hemen hemen bitirilmiş tarihi kültürel zenginlikleri olan, kanyonlarıyla doğal güzelliği yanında endüstriyel madene sahip ender ilçelerden' dedi.

Kaynak: AA