Belediye Ekiplerinin Sokak Köpeklerini Öldürdüğü İddiası

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Kuru:'Gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında belirtilen suçlamaları belediye olarak kabul etmiyoruz. Belediyemiz ekipleri sahipsiz ve sokak hayvanlarıyla alakalı çalışmalarını sürdürmektedir. Bu olayın üzüntüsünü belediye olarak biz de yaşamaktayız'

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru, sokak köpeklerinin belediye ekiplerince öldürüldüğü iddiasına ilişkin, 'Gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında belirtilen suçlamaları belediye olarak kabul etmiyoruz. Belediyemiz ekipleri sahipsiz ve sokak hayvanlarıyla alakalı çalışmalarını sürdürmektedir. Bu olayın üzüntüsünü belediye olarak biz de yaşamaktayız' dedi.

Kuru, Bozüyük Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, köpeklerin öldürülmesiyle belediyelerinin bir ilgisinin bulunmadığını dile getirdi.

İnsanlık dışı bir uygulamanın belediye birimleri ya da personeli tarafından yapılmasının mümkün olmadığını belirten Kuru, 'Böyle bir vahşeti yapanları, yaptıranları ve olayı bize mal ederek belediyemize yakıştıranları da şiddetle kınıyoruz' diye konuştu.

Kuru, şunları söyledi:

'Yaşanan olayların ardından hayvan severler tarafından belediyemize yapılan ziyarette, Camiliyayla mevkisinde bulunan köpeklerle alakalı, belediyemiz hem sosyal medyada hem de yazılı basında suçlanmıştır. Olay hayvan severlerin suç duyurusunda bulunması sonucu adli mercilere intikal etmiştir ve soruşturma kapsamı dahilindedir. Gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında belirtilen suçlamaları belediye olarak kabul etmiyoruz. Belediyemiz ekipleri sahipsiz ve sokak hayvanlarıyla alakalı çalışmalarını sürdürmektedir. Bu olayın üzüntüsünü belediye olarak biz de yaşamaktayız. Özellikle sosyal medyada yapılan suçlamalar ve iftiralarla alakalı olarak personelimiz ve kurumumuz gerekli suç duyurularında bulunmuştur.'

Kuru, belediye tarafından sokakta bulunan sahipsiz köpeklerin toplama ekiplerince rehabilitasyon maksadıyla barınağa getirildiğini, tedavilerinin yapılıp, kısırlaştırılma işleminin ardından küpelenerek doğal yaşam ortamına salındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA