Başarılı Proje Hazırlayıcılarına Sertifikaları Verildi

Muş Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ’AB Metodolojisine Göre Türkçe ve İngilizce Proje Yazma Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları verildi.

Başarılı Proje Hazırlayıcılarına Sertifikaları Verildi
Valilik toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, KOSGEB ve DAKA yetkilileri ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Düzenlenen eğitimde birinci olan Muş Belediyesi proje ekibinin hazırladığı karla mücadele projesinin sunumuyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, projelerin önemine değindi ve projeler sayesinde başarılı işler yapılabileceğini söyledi.

Belediyenin karla mücadele ile ilgili hazırladığı projenin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, “İlimizin kış mevsimindeki en büyük sorunlarından biri karla mücadele çalışmadır. Bu konuda gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kış mevsiminde vatandaşlarımızın kardan mağdur olmamaları için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda daha kaliteli hizmet sunmak için bu projeyi önemsiyoruz. Allah’ın izniyle projemiz onaylandıktan sonra karla mücadele konusunda halkımıza daha iyi hizmetler sunacağız" dedi.

"PROJE YAZMA EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Vali Seddar Yavuz ise, fikri ve projesi olanın mutlak suretle finansman bulabildiği yeni bir dönem yaşadığını söyledi.

Proje yazma konusuna çok önem verdiklerini ifade eden Vali Yavuz, "Hepimizin bu döneme uygun bir pozisyon alması, kurum ve kuruluşlarımızın bu anlamda proje yazma kapasitelerini, proje geliştirme kapasitelerini arttırmaları gerekiyor. O yüzden de bu tür kursların devam etmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı, bu kursları bütün mülki idare amirlerine bir kaç kez tekrar etti. Dolayısıyla bütün vali ve kaymakamlarımız proje yazma ve demetleme konusunda oldukça iyi durumdalar. O yüzden tüm bakanlıkların, özellikle kariyer mesleklerinde bulunan kardeşlerimize ve aslında herkese bu proje yazma konusu üzerinde hassasiyetle durması gerekiyor" diye konuştu.

"PARADİGMALARIMIZI İYİ BELİRLEMELİYİZ"

Muş’un her geçen gün geliştiğini dile getiren Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Muş’ta hizmetler daha iyi verilmeye başlanıyor. Çünkü hedefimiz zaten insanı mutlu etmek üzerine kuruyoruz. Şimdi bizler hangi mesleği seçersek seçelim, kendimizi rahat ettirmek üzerine değil, muhataplarımızı rahat ettirme üzere bir paradigma belirliyoruz. Paradigma aslında kabullerimizden oluşuyor. Eğer kabulleriniz yanlışsa, davranışlarınız yanlış, kabulleriniz doğruysa davranışlarınız da doğru olabilirdi. O yüzden de Türkiye’de belki en büyük eksiklerden bir tanesi eğittiğimizi zannettiğimiz insanların bir paradigma listesinin olmayışıdır. Bugün içinde yaşadığımız kaosun ve birçok insanın, yaşadığı sıkıntının, travmanın sebebi aslında budur. Dolayısıyla yol haritası olmayan, nereye varacağını bilmeyen, ya da yanlış haritalarla yola çıkan bir nesille karşı karşıyayız."

"BİRLİKTE HAREKET ETME KAPASİTESİNİ ARTTIRMALIYIZ"

Birlikte hareket etmenin önemine değinen Vali Yavuz: "Bu şehir birlikte hareket etme kapasitesini arttırmalıdır. Bireyselliğin, öne çıkmanın, meşhur olmanın kimseye faydası yoktur. Dolayısıyla bir takım çalışmasını yürütebilmemiz gerekir. Takımın bir parçası olabilmek, biz diyebilmek en önemli meziyettir. Çünkü biz dersek hepimiz kazanırız ve hepimiz kazandığımızda, hepimizin makamı veya rütbesi artar. Kavganın, anlaşmazlığın, gürültünün herkese kaybettirdiğini bu ülkede en iyi belirli yerlere gelmiş insanlar bilir. O yüzden biz bu şehirde asla, işbirliğinden, koordinasyondan ve biz demekten başka bir şey beklemiyoruz ve hayal etmiyoruz. Bu şehirde en çok önem verdiğimiz hususun kurumlar arası diyalogun ve işbirliğinin, iş bölümünün aktif halde yürümesidir. Başarı olduğunda herkesin sahiplendiği, başarısız olduğunda herkesin kaçtığı bir sistem modern sistem değildir. O yüzden benim vali olarak en önemli işlerimden bir tanesi, bu şehirde işbirliğini, iş bölümünü ve koordinasyonu en güzel şekilde sağlamak. Buna yönelik olarak da şu ana kadar iyi bir noktaya kadar gittiğimizi söyleyebilirim ama halen istediğim noktada değiliz. Bununu 6 ay sonra daha iyi oturacağını düşünüyorum. Çünkü kurumlarımızın kapasitesini de arttırmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu kursu fevkalade önemsiyorum ve bunları devam ettirmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Ciddi bir kamu personeli sirkülasyonunun olduğu bir bölgede hizmet ediyoruz. Dolayısıyla ne kadar çok insanımıza bu proje eğitimini verirsek, elimizde o kadar stok, insan kaynağı olacaktır ve kullanmamız mümkün olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Program toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA