Kastamonu Pınarbaşı İlçesi Dizdarlı Köyü tekzip metni

Kastamonu Pınarbaşı İlçesi Dizdarlı Köyü tekzip metni

Kastamonu Pınarbaşı İlçesi Dizdarlı Köyü tekzip metni
08 Şubat 2016 Pazartesi 14:59 https://beyazgazete.com/haber/2016/2/8/kar-yollari-kapatinca-islerini-kagnilar-ile-goruyorlar-3106639.html?_ga=1.255483072.971331747.1455113351 url adresinde İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen “Kar Yolları Kapatınca, İşlerini Kağnı İle Görüyorlar” başlıklı haberiniz ile ilgili olarak; Pınarbaşı Kaymakamlığımız tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde, ilçemizde yaklaşık 11 gündür kar yağmadığı, ancak haberinizde sanki dün kar yağmış gibi lanse edildiği, söz konusu haberinizde yayınlamış olduğunuz fotoğrafın güncel bir fotoğraf olmadığı halde, sanki haberinizdeki köyde dün kar yağmış ve fotoğraf da dün çekilmiş gibi kamuoyuna servis edilmiştir.

İlgili haberde verilen bahse konu fotoğrafın 2013 - 2014 yılına ait olduğu, köy muhtarının abisi ve babasının bulunduğu hatıra olarak facebookta saklanan fotoğrafın izinsiz olarak alındığı, ayrıca haberde bahsi geçen konu ile ilgili olarak Cemil KABAKÇI'nın ilçemiz sınırlarında ikamet etmediği, ilgili şahsın haberle ilgili bilgisinin de bulunmadığı, Kaymakamlığımızca yapılan araştırma ve inceleme sonucu anlaşılmıştır.

Söz konusu haberinizin aksine ilçemizde karla mücadele çalışmalarında gerekli koordinasyon Kaymakamlık Kriz Masası tarafından yakinen takip edilmektedir. Kaymakamlık Kriz Merkezi, kapanan yollarla ilgili gerekli bilgileri muhtarlıklardan da alarak 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için titizlikle çalışmalar yapmaktadır.
Söz konusu haberiniz, Kastamonu ilimizin ve turizm ajanslarının, yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çeken Kanyonları, Şelaleleri ve Mağaraları ile ün salmış bu güzide yerleşim yerinin insanlarını ve 7/24 çalışan işçi ve personelimizi derinden üzmüştür.

Haberin düzeltilip, bahse konu ile ilgili olarak, tekzip metninin yayınlanmasını ve bu gerekçelerin gazetenizde ve internet sitenizde kamuoyunun bilgisine sunulmasını gazetecilik etiği ve dürüstlüğü anlayışınıza bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.09/02/2016

Bekir CANSIZ
Pınarbaşı Kaymakamı

Kastamonu Pınarbaşı İlçesi Dizdarlı Köyü tekzip metni